April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Ghiocei Muzicali

GRUP ART OF VOICE ROMANIA, CLUBUL EUROPEAN TIMISOARA, ASOCIATIA CULTURALA TOTAL ART ORGANIZEAZA IN PERIOADA FEBRUARIE – MARTIE 2024 FESTIVAL NATIONAL “GHIOCEI MUZICALI”- 2024

Evenimentul se desfasoara atat in sala , cat si on-line , in ziua de 23 martie si are 12 sectiuni. Se desfasoara pe urmatoarele grupe de varsta: 4-6 ani / 7-8 ani/ 9-11 ani/ 12-14 ani / 15-17 ani /
La sectiunile muzicale, se prezenta o piesa.

Indiferent de nr. sectiunior la care se inscrie participantul, NU SE SOLICITA TAXE SUPLIMENTARE. Taxa e 120 lei, iar in cazul in care cineva s-a inscris, insa din motive diverse – nu se poate prezenta la eveniment – I SE VA INAPOIA TAXA trimisa.
Aceste aspecte sunt prezente in toate evenimentele noastre – intrucat acest gen de evenimente AR TREBUI sa indeplineasca EXCLUSIV rolul de a contribui la progresul artistic al participantilor.

Prestatiile artistice, se pot realiza individual sau in grup (grup vocal / cor / duet /trio … In cazul grupurilor, RAMANE O SINGURA TAXA (si NU diverse suprataxari – dupa nr componentilor grupului) deoarece indiferent de nr celor din grup, se canta o singura piesa muzicala (eventual – doua).

Participantii la sectiunile muzicale vocale si la actorie, vor trimite filmari. Pentru sectiunea no 9 se trimit poze. PT. sectiunea no 11, se vor trimite postari/poze (eventual si filmari). Pentru sectiunea no 12 se trimite filmare in care participantul isi prezinta lucrarea muzicala sau literara. .
Evenimentul se desfasoara atat in sala ( localitatea Salonta , jud. Bihor ) cat si on-line. Locul exact de desfasurare a avenimentului (sala) se va anunta pe parcursul inscrierilor. Ora de incepere a evenimentului va fi – ora 13,00.

SECTIUNILE sunt:
1 – GHIOCEI MUZICALI – piese muzicale avand ca subiect principal – MAMA – 8 martie – alte aspecte ale anotimpului.
2 – DUETUL PRIMAVERII – solisti vocali sau instrumentisti.
3 – ETNO
4 – ACTORIE (TEATRU) – DESPRE Primavara- in literatura. Se prezinta – poezie -monolog-povestire. – se pot prezenta si texte cu diferite alte tematici / subiecte .
5 – MUZICA USOARA
6 – FOLCLOR ( romanesc sau din categoria minoritatilor Nationale ) , Nu se impune prezentarea unei doine dar nici nu se refuza prezentarea acestui gen muzical .
7 – INSTRUMENT – muzica clasica
8 – INTRUMENT – alte genuri
9 – MARTISOARE PENTRU MAMA – concurs desene – modele de martisoare. Acestea vor constitui un album separat al evenimentului
10 – GRUP VOCAL sau COR
11 – MISS Primavara si MISTER Primavara. Se trimit 1- 2 poze si filmari ( INCLUSIV poze- portret. ) Celelalte calitati (atitudine, expresivitate, miscare, capacitate de comunicare) rezulta INCLUSIV din filmarile trimise pentru sectiunile muzicale.
12 – CREATIE (muzica – literatura)

NOTA: Daca unii participanti, au pregatite momente artistice care nu se integreaza in cele 12 sectiuni – se pot prezenta cu acele momente – anuntand telefonic.

JURIUL:
Conf. Dr RODICA GIURGIU – Facultatea de Muzica Timisoara
Prof. DANIEL MILENCOVICI – Asistent Universitar , Doctorand la Facult. de Muzica. Timisoara / Membru in FEDERATIA EUROPEANA de NEUROSTIINTE.
DOINA EREMIA BORDA – artist liric la Filarmonica Banatul – Timisoara
Actrita SABINA BIJAN – are cursuri de Masterat la University of East London
Prof. Oprea Viorica – Asoc Cult . T.A.

DESPRE PREMIERE:
Nu se obtin Diplome de participare, ci doar premii – trofee – diplome de merit – diplome de excelenta – premii speciale – premii ale juriului si cateva mentiuni. Trofeul evenimentului, are inclusiv premiu in bani. Premierea e separata – on-line si in sala.

DERULAREA ACTIVITATILOR: Dupa incheierea etapelor de concurs, membrii juriului vor vorbi despre prestatiile artistice –. si se pot pune intrebari. O prezentare mai completa a prestatiilor artistice, va fi postata pe grup ( asa cum procedam la toate evenimentele noastre). Pe grup se mai posteaza si un subiect despre MODELE DE URMAT (in activitati artistice), subiect care cuprinde pareri ale juriului – despre participanti care au pregatire artistica de nivel bun si foarte bun. Noi consideram ca prin astfel de procedee , CU ADEVARAT participantii si parintii acestora, AU PRILEJUL sa inteleaga ca exista unele MODALITATI EFICIENTE – pt a realiza progresul in activitatile artistice .
Desigur, unii participanti pot tine cont de parerile juriului, iar altii – nu. (acestia se vor multumi doar cu diplome cat mai multe) – dupa preferinta.

Cei dispusi sa accepte utilitatea procedeelor ( din aliniatele precdente ) pot face comparatie intre parerea noastra si parerea altor jurii .

INSCRIERI: in perioada 12.02.23 – 18.03.23
Filmarile se trimit in aceasta perioada pe e-mail materialemuzicale@yahoo.com sau pe Grup Festival Ghiocei Muzicali. Pe GRUP, postarea se aproba DUPA CONFIRMAREA INSCRIERII.

Pe Grup o sa apara doar filmarea si numele . ( Celelalte date , vor fi doar pe email ori pe messenger ) . Premierea va avea loc pe data de 23.03.2023- in sala de desfasurare a evenimentului . Pentru participantii on-line, premierea se posteaza pe Grup Festival GHIOCEI MUZICALI.
RUGAM ca inainte de INSCRIERE , sa se anunte – la tel . 0747 149 140 ( pt ca orice nelamurire , sa se rezolve in timpul cel mai scurt ) .
Pe acelasi e-mail se trimit datele:

 • numele si varsta
 • numar telefon (IMPORTANT)
 • localitate
 • institutie sau entitate juridica unde se desfasoara activitati de pregatire (daca e cazul)
 • Xerox – certificat de nastere sau C.I.
 • Xerox – chitanta de depunere a sumei de 120 Lei (indiferent de nr. de sectiuni) in contul:
  BCR – RO30 RNCB 0255 0084 0089 0001 – CF 17 363 850 – la Asociatia Culturala Total Art .
  Rugam a se preciza: La Festival GHIOCEI MUZICALI
  INFORMATII TEL: 0747 149 140