July 21, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Starul de Mâine

REGULAMENT FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ UȘOARĂ ȘI POPULARĂ “STARUL DE MÂINE”, EDIȚIA I, 22–23 APRILIE 2023, VATRA DORNEI

Festivalul internațional de muzică ușoară și populară pentru copii și tineret ,,STARUL DE MÂINE’’ este o manifestare cultural-artistică organizată de SC. DYA MUSIC PRODUCTION SRL și Asociația Culturală ,,GREEN-LAND BUCOVINA’’, având ca scopuri descoperirea și introducerea în circuitul artistic a copiilor și adolescenților talentați în interpretarea muzicii ușoare și populare, specifice vârstei lor, stimularea spiritului de competiție și corectitudine între tineri de vârste apropiate, dragostea pentru artă, demonstrând astfel că municipiul Vatra Dornei are potențial cultural și că se poate înscrie cu succes pe harta orașelor cu unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică. De asemenea, este o formă de educație cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginației, a simțului artistic și a bunului gust, de cunoaștere și respectare a valorilor.

Festivalul Internațional ,,STARUL DE MÂINE” este un eveniment anual care se desfășoară în 2 etape:

Faza de înscriere direct în concurs
Faza finală – Concursul de interpretare live

Condiții de participare:
La festival pot participa copii și adolescenți talentați în interpretarea muzicii ușoare și populare, pregatiți să participe la acest gen de competiție.

Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele secțiuni și categorii de varste :

I.Interpretare muzică ușoară
Categorii de vârstă:
4 – 6 ani
7 – 8 ani
9 – 10 ani
11 – 12 ani
13 – 15 ani
16+ ani (până la vârsta de 20 ani)

II.Interpretare muzică populară
Categorii de vârstă:
4 – 6 ani
7 – 8 ani
9 – 10 ani
11 – 12 ani
13 – 15 ani
16+ ani (până la vârsta de 20 ani)

III. Grupuri mici până în 4 membrii inclusiv, ce vor concura doar pe secțiuni, nu și pe categorii de vârstă

*vârsta împlinită de concurent la data desfășurării concursului va stabili categoria din acesta va face parte, iar intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.
În concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul românesc sau internațional și melodii populare tradiționale românești, pe suport negativ MP3, o melodie proprie sau cunoscută din repertoriul unor artiști consacrați, preluată cu respect pentru linia melodică și text.
Toți concurenții și ceilalți deținători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea și publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor și biografiilor lor în contextul promovării și difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video pentru site-ul oficial al festivalului, pagina de facebook a festivalului sau a oricărui alt material produs de SC. DYA MUSIC PRODUCTION SRL și Asociația Culturala ,,GREEN-LAND BUCOVINA’’.

Înscrierile direct în concurs

Fiecare concurent va trimite, într-un singur mail, până în data de 12.04.2023, pe adresa de e-mail dyaofficial09@gmail.com sau pe aplicația WhatsApp la numărul de telefon 0773866502, (menționând înainte de a încărca fișierele pe WhatApp, numele concurentului, vârsta, localitatea și secțiunea), următoarele documente:
a) fișa de înscriere concurent;
b) declarație pe proprie răspundere în ceea ce privește acordul de interpretare a piesei din concurs și consimțământul pentru prelucrarea datelor personale (organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor și cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs);
c) o copie certificat de naștere sau carte de identitate, după caz, scanată sau fotografiată clar;
d) o fotografie prim plan ( jpg )
e) NEGATIVUL melodiei din concurs în format MP3;
f) copia scanată sau fotografiată clar a chitanței taxei de înscriere, depusă în contul RO19BTRLRONCRT0CI0954101 – titular cont: DYA MUSIC PRODUCTION S.R.L., în care va fi specifiat numele concurentului;
Odată expediat fișierul de înscriere, piesele din concurs NU se mai pot modifica pe parcursul înscrierilor.
Fiecare e-mail/mesaj pe WhatsApp primit, va fi verificat și confirmat în 3 zile de la primire. În cazul în care nu primiți confirmare, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la adresa mai sus menționată sau pe numărul de telefon mai sus menționat.
PROFESORII care aleg să înscrie ei concurenții, trimit fișa de înscriere pe bază de tabel și declarația (pentru profesori) semnată, precum și toate materialele într-un singur fișier arhivat, prin wetransfer (www.wetransfer.com). Fiecare concurent va avea fișier redenumit cu nume, prenume, vârstă și localitate, iar arhiva va conține și foldere ordonate pe secțiuni.

Taxa de înscriere este in valoare de 300 lei pentru fiecare concurent/grup. Taxa se va achita doar prin virament bancar.

Dacă din motive neprevăzute care îl privesc, concurentul se retrage din concurs sau nu poate fi prezent la eveniment, donația de înscriere și materialele trimise NU vor mai fi restituite.

Concursul se va desfășura pe parcursul a două zile: 22 aprilie și 23 aprilie. În prima zi vor performa pe scenă concurenții înscriși la ambele secțiuni, urmând ca în a doua zi să se desfășoare Gala Laureaților și micro-recitalurile. În cazul în care vor fi foarte multe înscrieri și se va îngreuna buna desfășurare a concursului, prima zi va fi dedicată secțiunii de muzică ușoară, pe toate categoriile de vârstă, iar secțiunea de muzică populară va fi în ziua a doua, odată cu Gala Laureaților.

Programul și ordinea intrării în concurs vor fi afișate în timp util, aproximativ cu 5 zile înainte de eveniment pe pagina de facebook a festivalului – Festivalul Internațional “Starul de Mâine”!!!!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100090069746383

JURIUL
Juriul concursului va fi compus din personalități de marcă ale muzicii ușoare românești și ale muzicii populare, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, moderatori radio și profesori de muzică, cu studii în domeniu. Activitatea juriului va fi coordonată de un Președinte desemnat de organizatori, per secțiune.

JURIZARE
Criteriile de jurizare vor avea în vedere calitățiile vocale, tehnică vocală, tehnică interpretativă, prezență scenică, ținuta/costumul popular și perspective de a avea o carieră în domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile. Concurenții, părinții acestora, profesorii, nu au voie să abordeze membrii juriului.
Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu zecimale și unități (exemplu: 9,99, 8,63) pentru departajarea concurenților. Notarea concurenților se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât și procesul verbal întocmit după determinarea exactă a clasamentelor.
În caz de egalitate la note pentru unul sau mai mulți concurenți, departajarea acestora se va face în funcție de nota acordata de Președintele juriului pe secțiunea respectivă.

PREMII ACORDATE
Marele Trofeu ,,STARUL DE MÂINE’’, în valoare de 1500 lei, ce va fi acordat unui singur concurent, cu nota cea mai mare din concurs, indiferent de secțiune sau categoria de vârstă.
Trofeul Secțiunii Muzică Ușoară, în valoare de 700 lei, ce va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare, indiferent de categoria de vârstă. Dacă câștigătorul Marelui Trofeu este din această categorie, concurentul cu cea de a doua notă va fi considerat câștigător al secțiunii.
Trofeul Secțiunii Muzică Populară, în valoare de 700 lei, ce va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare, indiferent de categoria de vârstă. Dacă câștigătorul Marelui Trofeu este din această categorie, concurentul cu cea de a doua notă va fi considerat câștigător al secțiunii.
Trofeul Categoriei de vârstă, în valoare de 300 lei, va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare din categorie. Dacă câștigătorul Marelui Trofeu sau al secțiunii este din această categorie, concurentul cu cea de a doua notă va fi considerat câștigător al categoriei.

Trofeul Sectiunii Grupuri, în valoare de 400 lei, va fi acordat grupului cu cea mai mare notă, indiferent de secțiune.
Pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă din concurs, vor fi acordate premii în ordinea mediilor – locul I, locul II, locul III.
Toți concurenții vor primi trofee și diplome, în ordinea clasamentelor, iar profesorii coodonatori, diplome de excelență.
Vor fi acordate și premii speciale de către sponsori/parteneri media.

DISPOZIȚII FINALE
Concurenții sunt rugați să se prezinte în ziua concursului direct în ținuta de scenă, cu cel puțin 30 minute înainte de ora estimată. Concurenții au obligația să se prezinte la premiere, în Gala Laureaților, în ținuta în care au evoluat în concurs. În cazul neprezentării la Gala Laureaților, premiile pot fi ridicate de profesori sau alți însoțitori. Premiile nu se trimit prin poștă/curier.
Supravegherea participanților și a minorilor pe tot parcursul evenimentului intră în atribuția părințiilor, profesorilor sau a tutorilor legali. De orice incident produs în timpul evenimentului, sunt răspunzătoare persoanele mai sus menționate.
În cazul apariției unor modificări ale regulamentului, cât și alte detalii ce privesc organizarea festivalului, acestea vor fi comunicate în timp util pe pagina de facebook a concursului.
Evenimentul va fi transmis VIDEO LIVE pe pagina de facebook a partenerilor noștrii media RADIO IAȘI https://www.facebook.com/RadioIasi, pe www.radioiasi.ro
La câteva zile după terminarea festivalului, vor fi publicate pe pagina de facebook a festivalului fotografiile din timpul evoluției fiecărui concurent.
Pentru a fi la curent cu toate noutățiile și pentru a informa cât mai mulți copii talentați doritori să participe la festivalul nostru, vă invităm să dați un #like și #share la pagina oficială de facebook – Festivalul Internațional “Starul de Mâine” !!!!
https://www.facebook.com/profile.php?id=100090069746383

VĂ MULȚUMIM ȘI VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG !!!!!!!

ORGANIZATOR FESTIVAL: SC. DYAMUSIC PRODUCTION SRL. / Asociația Culturală ,,GREEN- LAND BUCOVINA’’
DIRECTOR FESTIVAL: prof. IOANA DIANA COSTELIUC ( DYA ), tel. 0773866502