April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Regulament Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „VOCI DE ÎNGERI”, Ediția a VI-a, 31 Martie – 02 Aprilie 2023, Suceava

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri„VOCI DE ÎNGERI” este un concurs de interpretare care are ca scop promovarea creației și artei interpretative, descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați în interpretarea muzicii ușoare (pop) specifice vârstei, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii și tineri de vârste apropiate, dorindu-se a fi și prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între participanţi.
Concursul de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „VOCI DE ÎNGERI” se adresează copiilor și tinerilor din palatele și cluburile copiilor, grădinițe, școli, licee, asociații culturale și școli private.

TERMENI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Concursul cuprinde următoarele secțiuni:

A). Secțiunea SOLIȘTI
I. Grupa 4 – 6 ani
II. Grupa 7 – 8 ani
III. Grupa 8 – 9 ani
IV. Grupa 9 – 10 ani
V. Grupa 10 – 11 ani
VI. Grupa 11 – 12 ani
VII. Grupa 12 – 13 ani
VIII. Grupa 13 – 14 ani
IX. Grupa 15 – 17 ani
X. Grupa 18+ ani (pană la 25 ani)
Organizatorii își rezervă dreptul de a schimba grupele de vârstă în funcție de numărul concurenților înscriși la această secțiune.

B). Secțiunea IN MEMORIAM “MARCEL IORGA”
Pot participa copii si adolescenti care interpretează o melodie compusă de regretatul maestru Marcel Iorga. La aceasta secțiune se va acorda Trofeul secțiunii și premiile I, II și III în funcție de notele acordate de juriu. Se vor forma categorii de vârstă doar dacă numărul concurenților înscriși va permite.

C). Secțiunea GRUPURI MICI (până la 4-5 membri).
Sectiunea ‘‘Grupuri Mici’’ va ramane valabilă doar dacă se vor inscrie în concurs minim 5 grupuri).

D). Secțiunea CREAȚIE (piese compuse în anul 2022-2023)
Pentru a încuraja înscrierea câtor mai multe piese noi în concurs la această secțiune se va oferi câștigătorului acestei secțiuni un premiu de 2 000 RON.
Melodia nu trebuie să fie în primă audiție. (Sectiunea ‘‘Creație” va ramane valabilă doar dacă se vor inscrie minim 5 piese).

E). Secțiunea ROMANTIC ART
Elevii școlii Romantic Art vor participa în concurs într-o secțiune aparte dându-le astfel șansa de a evolua în fața unui juriu valoros. La aceasta secțiune se va acorda Trofeul secțiunii și premiile I, II și III în funcție de notele acordate de juriu. Se vor forma categorii de vârstă doar dacă numărul concurenților înscriși va permite.

ÎNSCRIEREA PENTRU PRESELECȚIE:
Fiecare concurent va trimite, până la data de 05 Martie 2023, pe adresa de e-mail romantic.art@yahoo.com, sau pe whatsApp la nr. de telefon 0740 382808, următoarele materiale:
• fişa de înscriere în concurs completată și semnată cu pixul, care va conține toate datele solicitate de organizatori.
• declarația pe propria răspundere in ceea ce priveste acordul de interpretare a piesei din concurs intre compozitor si interpret și consimțământul pentru prelucrarea datelor personale. (Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs). Declaratia va fi completată și semnată de toți concurenții sau aparținătorii acestora indifirent daca interpretează piesă românească sau cover internațional deoarece fișa conține acest acord de consimțământ al folosirii datelor personale, a fotografiilor și filmărilor din concurs. Înscrierea concurentului poate fi facuta de catre parinte, tutore sau profesorul coordonator. Profesorul coordonator poate înscrie toti elevii care participă pe baza unui tabel.
• o copie a certificatului de naştere sau copia după cartea de identitate (după caz). Certificatul de nastere sau cartea de identitate, fișa de inscriere, delclaratia se vor scana sau fotografía clar (să se vadă toate datele pentru ca urmează să fie tipărite).
• o fotografie prim plan (bust) clară, în format jpg. fără microfon,
• o înregistrare video pentru preselecție. Trimiteți o inregistrare cu telefonul de la ora de canto sau filmata acasă. Interpretarea melodiei trebuie să fie LIVE, sunetul fără procesare audio iar filmarea fara editare video. Ținuta si atitudinea trebuie să fie asemenea unei prestații în concurs. Se pot trimite și prestații Live din concursuri la care concurentul a participat în decursul unui an. Melodia poate fi alta decât cea înterpretată în concurs.
Atenție! Piesa din concurs trebuie să fie diferită de cea cu care concurentul a participat anul trecut la festivalul ”Voci de Îngeri”. Nu contează limba în care se interpretează și genul muzical, poate fi melodie pop, rock, blues, jazz, musical… Voce să fie!
Fișierul (redenumit cu nume, prenume, varsta localitate) cu cele 5 materialele va fi trimis de către părinte sau tutore într-un singur fisier arhivat, prin wetransfer (filmarea este mare), la adresa de e-mail romantic.art@yahoo.com sau toate una după alta pe whatsApp la nr. de telefon 0740 382808, menționând înainte de a inarca fișierele pe whats app, numele concurentului, vârsta, localitatea si sectiunea la care acesta participă. (Este foarte importantă această mențiune pentu a ști unde trebuie descarcate materialele și unde se incadrează concurentul ca și vârstă). Cine trimite materialele pe e-mail nu mai trimite pe whats app și invers. Alegeti doar una din variante pentru a nu crea muncă în plus pentru organizator.
Profesorii care aleg să înscrie ei concurenții, trimit fisa de inscriere pe baza de tabel si declaratia (pt.profesori) semnata, precum și toate materialele într-un singur fișier arhivat, prin wetransfer. Fiecare concurent va avea fișier redenumit cu nume, prenume, vărstă și localitate iar arhiva va conține și foldere ordonate pe secțiuni.
Toata lumea va primi confirmare in maxim 2-3 zile. Daca nu primiți confirmare în acest timp contactați organizatorul.

Dupa data de 05 Martie nu se mai primesc materiale și nu se va prelungi termenul de înscriere!
Dacă nu veți reuși să vă înscrieți vă vom aștepta cu drag anul viitor!

Lista concurenților finaliști va fi afișată în data de 12 Martie 2023 pe pagina de facebook a festivalului “VOCI DE ÎNGERI”.
Nu se acceptă contestații din partea părinților și nici un fel de concesie din partea profesorilor în ceea ce privește preselecția și întrarea în concurs.
Organizatorii își rezervă dreptul de a stabili numărul de concurenți admiși și pot schimba grupele de vârsta în funcție de numarul concurenților.

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS:
Concurenții finaliști ai festivalului care se vor regasi pe listele publicate pe data de 12 Martie vor trimite până pe data de 19 martie 2023 pe aceeași adresă de e-mail romantic.art@yahoo.com (specificând din nou numele concurentului, vârsta, localitatea si sectiunea):
• Negativul melodiei din concurs in format mp3.
• Dovada plății ce atestă achitarea donației de participare,
Aceasta trebuie depusă în contul RO76RNCB0654062337610001 (Cont deschis la BCR Bank – titular Morar Mihaela Gabriela), cu mențiunile „donație festival” Voci de Îngeri și „numele concurentului”.
Suma va fi utilizată exclusiv în scopul organizării festivalului (cazare, masa, transport, juriu, trofee, diplome, cupe și cadouri).
Concurentul care nu achită donaţia de participare până la data stabilită va fi descalificat și i se va acorda a doua șansa de participare în concurs următorului concurent din grupa, care nu a trecut preselecția!

DONAȚIE DE PARTICIPARE ÎN CONCURS:
Secțiune Soliști – 300 RON
Secțiune Grupuri Mici – 300 RON
Secțiune Creație – 300 RON
Secțiune Marcel Iorga – 250 RON
Secțiune Romantic Art – 250 RON

Concurenții de la secțiunea Soliști care vor participa și la secțiunea Creație sau secțiunea Grupuri Mici vor avea reducere 100 Ron la cea de-a doua sau a treia secțiune!

Dacă din motive neprevăzute care îl privesc, concurentul se retrage din concurs sau nu poate fi prezent la eveniment, taxa de înscriere și materialele trimise nu vor mai fi restituite.

Dacă din motive neprevăzute, cauzate de o eventuală criză sanitară festivalul va fi amânat, se va aștepta reprogramarea acestuia la o alta data comunicata din timp de organizatori. Donația de participare nu se restituie!

Concursul se va desfășura pe parcursul a 3 zile: 31 Martie, 01 Aprilie si 02 Aprilie. În prima zi de concurs, vineri, vor evolua secțiunile RomanticArt, Marcel Iorga, Grupuri Mici, Creație și cu aproximație primele 2 -3 grupe de vârstă de la secțiunea Soliști (în funcție de numărul concurenților înscriși). A doua zi de concurs, sâmbătă, vor evolua restul categoriilor de vârstă de la secțiunea Soliști.
Gala de premiere va avea loc duminică 02 Aprilie la ora 13.00. În deschiderea Galei vor evolua în concert alături de trupa suceveană Artis Band, invitații speciali și artiștii de prestigiu care vor avea și calitatea de jurați în cadrul festivalului.

Programul și ordinea intrării în concurs vor fi afișate în timp util, aproximativ cu o săptămână înainte de eveniment pe pagina de facebook a festivalului www.facebook.com/Festivalul-Voci-de-Ingeri

JURIUL:
Juriul este compus din nume prestigioase din domeniul muzicii uşoare şi a culturii romaneşti (compozitori, artiști interpreți, oameni de radio și profesori de muzică).
Criteriile de jurizare vor fi în funcție de: intonație, dicție, ritm, impresie artistică, mișcare scenică, vestimentație și atitudine. Deciziile juriului sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

PREMII ACORDATE:
• Marele Trofeu “VOCI DE ÎNGERI”
• Trofeul Juriului
• Trofeul Kids
• Trofeul Junior
• Trofeul Adolescent
• Trofeul New Generation
• Trofeul Secțiunii Marcel Iorga
• Trofeul Secțiunii Grupuri mici
• Trofeul Secțiunii Creație
• Trofeul Secțiunii Romantic Art
• Pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă din concurs vor fi acordate premii în ordinea mediilor si notelor acordate de juriu, trofeul categoriei de vârstă, premiile I, II, III și mențiuni.
• Vor fi acordate premii speciale și premii în bani oferite de organizatori și diferiți sponsori ai festivalului, cadouri și dulciuri.
• Profesorii coordonatori vor primi diplome de excelență.
Marele Premiu ”Voci de Îngeri” în valoare de 3000 RON oferit de organizatori, va fi acordat unui singur concurent de la secțiunea SOLIȘTI care a obţinut punctajul cel mai mare din concurs, indiferent de grupa de vârstă la care acesta a evoluat. Dacă nici un concurent nu va obține punctajul de minim nota 9, marele trofeu „Voci de Îngeri” NU VA FI ACORDAT!
• Tot la această secțiune se vor acorda și celelalte trofee mari: Trofeul Juriului, Trofeul Kids, Trofeul Junior, Trofeul Adolescent și Trofeul New Generation.
Castigatorul marelui trofeu ”Voci de Îngeri” nu va mai putea participa pe viitor decât ca și invitat special al festivalului.

Concurenții, părinții acestora, profesorii, nu au voie să abordeze membrii juriului, inainte, pe parcursul și după terminarea concursului, sunt rugați să aibă un comportament și un limbaj decent în spațiul de desfășurare a evenimentului și să păstreze distanța în timpul jurizării lăsând libere 2 rânduri de scaune din spatele juraților. Premiile și deciziile juriului nu pot fi contestate!

Organizatorul îşi va rezerva dreptul, ca în caz de punctaje egale să dubleze premiile.

Concurenții au obligația să se prezinte la premiere în ținuta în care au evoluat în concurs.

Vârsta împlinită de concurent la data desfăşurării concursului va stabili categoria din care acesta va face parte iar intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică (dupa nume).

În cazul apariției unor modificări ale regulamentului, cât si alte detalii ce privesc organizarea festivalului, acestea vor fi comunicate în timp util pe pagina de facebook a concursului.

Evenimentul va fi transmis Video LIVE pe pagina de facebook a partenerilor noștri media Radio Iași
https://www.facebook.com/RadioIasi, pe www.radioiasi.ro. si pe pagina de facebook a festivalului Voci de Îngeri www.facebook.com/Festivalul-Voci-de-Ingeri.
La câteva zile după eveniment vor fi publicate pe pagina festivalului fotografiile din timpul evoluției fiecărui concurent.

Vă invităm așadar să ne vizitați pagina, să ne dați un #like & #share pentru a informa căt mai mulți copii talentați, doritori să participe și să evolueze pe scena festivalului nostru în fața unui juriu de mare valoare!

VĂ MULȚUMIM ȘI VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG ÎN BUCOVINA!
MULT SUCCES TUTUROR CONCURENȚILOR!

Organizator Festival: Asociația Culturală Romantic ART
Director festival, prof. Gabriela Morar, tel: 0740 382808