July 21, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Cântec de Stea

ASOCIATIA CHILDREN FOREVER organizeaza in parteneriat cu PRIMARIA MUNICIPIULUI PIATRA NEAMT si CONSILIUL LOCAL PIATRA NEAMT CONSILIUL JUDETEAN NEAMT
Centrul pentru Cultura si Arte ,,Carmen Saeculare” Neamt, Radio Romania Iasi, Liceul de Arta ,,Victor Brauner”,

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE MUZICA PENTRU COPII SI TINERET „Cantec de Stea ” – Piatra Neamt – 2022
a – XI- a editie – in perioada 8 – 11 decembrie si Actiunea conexa festivalului: Concurs de arta fotografica
,,Piatra Neamt – statiune turistica” in perioada 8 – 11 decembrie 2022 a – VIII – a editie”

Locul de desfasurare a festivalului: Sala ,,Calistrat Hogas”
a Consiliul Judetean Neamt
si transmisiune on-line

Transmite video – live – www.radioiasi.ro

,,Cantec de Stea” este concurs de interpretare si creatie, care isi propune sa incurajeze tinerele talente, cu vârstele cuprinse între 4 si 18,11 ani, sa se dezvolte prin arta spectacolului de muzica si dans, in trei zile de sarbatoare a muzicii pop, pop-opera, etno si tradiţionala. Organizatorii ofera concurenţilor sansa de a se reuni in festival si totodata de a descoperi frumusetile mirifice din tinutul Neamtului, încărcat de istorie, tradiţii şi realizări contemporane. Mos Nicolae soseste, in fiecare editie, cu diplome, trofee si daruri!

REGULAMENT 2022
Evolutia fizica si on-line a concurentilor se va transmite live pe: www.radioiasi.ro, pagina de fb. Cantec de Stea si Radio Iasi.

 1. Editia a XI-a a Festivalului se va desfasura cu participare fizica si/sau on-line, in functie de optiunile concurentilor.
 2. Toti concurentii SE POT INSCRIE FIZIC LA MAX. DOUA sectiuni individuale.
 3. Toti concurentii SE POT INSCRIE ON-LINE la mai multe sectiuni individuale / grup.
 4. Concurentii care participa fizic sau on-line la sectiunea ,,Grupuri mici” se pot inscrie fizic si la doua sectiuni individuale.
 5. Grupurile vor avea max. 6 membri, dintre care UN membru se va inscrie si individual.
 6. Participarea evolutiei fizice si on-line, se jurizeaza la grupa de varsta si sectiunea aleasa, indiferent de forma de participare.
 7. Membrii juriului păstrează confidențialitatea pentru note și clasamente.
 8. Toti concurentii, indiferent de forma de participare, vor primi trofee, diplome, cadouri de la Juriu si Mos Nicolae.
 9. Este interzis concurentilor, insotitorilor sa vorbeasca la telefon, sa se joace, sa schimbe tinuta in sala de spectacol, sa circule prin sala in timpul evolutiei unui concurent.
 10. Concurentii se vor prezenta la scena cu 30 minute inainte de ora programata.
 11. Se pot inscrie in concurs copii talentati, care studiaza muzica vocala; profesorii vor selecta participantii in cadrul clubului la care activeaza, raportat la nivelul de competitivitate al festivalului ,,Cantec de Stea”, care se transmite live, on-line.
 12. Se accepta sa concureze castigatorii trofeelor ,,Junior Cantec de Stea” si ,,Adolescent Cantec de Stea”, ale editiilor anterioare, daca au trecut 2 ani de la castigare.
 13. Ordinea alfabetica a intrarii in concurs si programul se vor regasi, până la 2 decembrie, pe paginile de facebook: Cantec de stea, Children Forever, Adina Panaitescu.
 14. Tinuta de spectacol (char daca nu este aceeasi cu cea din concurs ESTE OBLIGATORIE pentru filmul trimis in vederea inscrierii). Tinuta de spectacol este obligatorie SI IN GALA DE PREMIERE.
 15. Concurentii vor fi programati de organizatori in concurs in una dintre zilele festivalului; ordinea grupelor si sectiunilor depinzand de insumarea minutajului unei zile. 16. Donatia nu se inapoiaza pentru neprezentare sau retragere.
 16. Organizatorii se obligă să asigure confidenţialitatea şi securitatea prelucrării datelor cu caracter personal ale candidaţilor.
 17. Organizatorii se obligă ca negativele sa nu fie difuzate in afara concursului.
 18. Filmele concurentilor inscrisi on-line se vor prezenta si juriza in data de 11.12.2022, inaintea galei de premiere, duminica 11.12.2022.
 19. Se vor putea descarca gratuit fotografiile si filmarea festivalului, accesand link-ul postat de organizatori, la terminarea festivalului pe pagina de fb. ,,Cantec de stea”.
 20. Concurentii, care doresc ilustratii coregrafice, vor trimite pozitivul piesei pentru repetitii (indiferent cine este interpretul pozitivului), pana in data de 15 noiembrie d-nei Laura Lesovschi – tel.: 0744102336, Club ,,Lia Art Dance” care care vor plati coregrafia.

MATERIALE INSCRIERE IN CONCURS

se vor trimite pana in data de 20 noiembrie 2022 la adresa: cantecdestea@gmail.com:

 1. fisa de inscriere semnata de parinte sau profesor (cate o fisa pt. fiecare sectiune)
 2. poza bust / poza grupuri, format jpg.;
 3. Inregistrare video a piesei din concurs in tinuta de scena, chiar daca nu este aceeasi cu ce care va fi purtata in concurs; concurentii vor canta live, suprapunerea pozitivului pe filmare sau masterizarea filmului ii descalifica pe concurenti;
 4. negativul piesei, max. 4,30 min., format mp.3, dar se poate canta si accapella sau acompaniament instrumental (backing vocals pe max. 30%, alta linie melodica);
 5. poza Certificat de naştere /Carte de identitate pentru concurent /concurenti grupuri;
 6. poza Carte de identitate parinte sau insotitor sau profesor
 7. poza dovada Donatie pentru inscriere pana in data de 20.noiembrie.2021, astfel: Inscriere individual - Participare fizica pentru Prima sectiune = 250 lei; Inscriere individual - Participare fizica pentru a II a sectiune = 200 lei; Inscriere individual - Participare on-line Prima sectiune = 200 lei Inscriere individual - Participare on-line a II a, sectiune = 150 lei/sectiune Inscriere individual - Participare on-line a III a, sectiune = 100 lei/sectiune Inscriere grupuri fizic sau on-line = 100 lei/membru grup (obligatoriu un membru/grup se va inscrie si individual). Inscriere Sectiunea ,,Arta fotografica” = 50lei / concurent Donatia pentru inscriere se va face pentru ASOCIATIA CHILDREN FOREVER, Inreg. 2349/279/2011, CIF 283823, Cont la Libra Bank, nr. RO 91 BREL 0002003245120100, cu mentiunea Donatie (nr. sectiuni) + numele participantului.
  Donatia pentru inscriere se poate face si persoanal la Adina Panaitescu pana la 20.11.
  Participarea concurentilor la Petrecerea lui Mos Nicolae este gratuita.
  Fratii, parintii, profesorii pot participa de asemenea gratuit, dar daca doresc meniu, se plateste 40lei/pers. Daca nu doresc meniu, tort, sucuri, muzica, dans se ofera de catre organizatori pentru toti participantii.

JURIZARE / PREMIERE
Se vor juriza: -interpretare, dictie, intonatie, claritate vocala, alegere adecvata varstei;
Se vor acorda:- trofee pe categorie / sectiune / grupa, premii I, II, III (organizatorii si juriul pot sa hotarasca multiplicarea trofeelor si premiilor, jurizarea se va face in avantajul creerii de ex-aequo)
Se vor acorda:
TROFEUL ,,JUNIOR CANTEC DE STEA” – PIATRA NEAMT – 2022 pentru concurentul cu cea mai buna evolutie avand varsta mai mica de 14ani.
TROFEUL ,,ADOLESCENT CANTEC DE STEA” – PIATRA NEAMT – 2022 pentru concurentul cu cea mai buna evolutie avand varsta mai mare de 14ani.
TROFEUL ,,CANTEC DE STEA” – PIATRA NEAMT – 2022 pentru concurentul cu cea mai buna evolutie in festival, indiferent de varsta.
Radio Romania Iasi – va acorda Premiul Radio Iasi unor participanti, interviuri si promovare.
Concurentii care isi doresc sa candideze pentru aceste trofee trebuie sa fie inscrisi la minim doua sectiuni, pentru o mai buna evaluare din partea juriului.

SECTIUNILE FESTIVALULUI – editia a X–a – 2021

 • SECTIUNEA ,, MUZICA USOARA DE IARNA”
 • sectiunea va cuprinde 7 categorii de varsta: grupa 4-6,11ani; grupa 7-8ani; grupa 8-9ani; grupa 9-10ani; grupa 10-11,11ani; grupa 12-13,11ani; grupa 14-18,11ani (este posibil sa redistribuim categoriile de varsta in functie de numarul participantilor, pentru echilibrarea numarului de concurenti dintr-o grupa);
 • SECTIUNEA ,, MUZICA USOARA FARA TEMATICA DE IARNA”
 • sectiunea va cuprinde 7 categorii de varsta: grupa 4-6,11ani; grupa 7-8ani; grupa 8-9ani; grupa 9-10ani; grupa 10-11,11ani; grupa 12-13,11ani; grupa 14-18,11ani (este posibil sa redistribuim categoriile de varsta in functie de numarul participantilor, pentru echilibrarea numarului de concurenti dintr-o grupa);
 • SECTIUNEA ,,MASTI MUZICALE ”
 • concurentii vor imita un cantaret, personaj din musical, personaj de film muzical;
 • SECTIUNEA „MUZICA TRADITIONALA – COLIND”
 • obligatoriu se va interpreta un colind autentic din repertoriul romanesc sau strain;
 • SECTIUNEA ,, MUZICA POPULARA”
 • sectiunea va cuprinde categorii de varsta in functie de numarul inscrierilor;
 • SECTIUNEA ,,GRUPURI MICI”
 • va cuprinde categorii de varsta in functie de numarul inscrierilor;
 • SECTIUNEA CREATIE ,,MELODIA ANULUI”
 • se va prezenta o piesa compusa in 2022, chiar daca a fost interpretata si in alte concursuri desfasurate in anul 2022 – se vor premia interpretii, compozitorii, textierii
 • SECTIUNEA ARTA FOTOGRAFICA ,,PIATRA NEAMT STATIUNE TURISTICA”
 • se inscriu concurenti care sunt pasionati de arta fotografica si vor prezenta cate 5 fotografii cu subietul ales sa promoveze municipiul Piatra Neamt si tinuturile Neamtului;

JURIUL FESTIVALULUI
A fost ales cu atentie, dintre specialisti cu indelunga experienta, care au lucrat si lucreaza vocile si personalitatile copiilor, intelegand munca, talentul, ezitarile si aspiratiile concurentilor

CARMEN ALDEA VLAD-Presedinte juriu, textier, membru Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania
GEORGE VANVU – compozitor, Coordonator muzical Radio Romania Teritorial Iasi
CLAUDIU BULETE – compozitor si producator C.B. Media
ALEXANDRU NES – compozitor si producator, membru Uniunea Compozitorilor si
Muzicologilor din Romania
MILUTA CRISTAL – profesor de muzica, Director artistic al festivalului
NARCISA PAVEL – profesor de canto, Director muzical al festivalului
DANIELA BLANARIU – profesor de muzica, organizator
ANDREEA PANAITESCU – reprezentant participanti, cant-autor

ECHIPA DE REALIZARE A FESTIVALULUI

• Director festival – arh. Adina Panaitescu – Presedinte
Asociatia Children Forever- tel. 0722.210284
• Director artistic – prof. Miluta Cristal – tel. 0744894470
• Director muzical – prof. Narcisa Pavel – tel. 0743854111
• Director logistica – prof. Senina Mihai
• Director Relatii publice – ec. Gabriela Pavel
• Grafica festival – Ciprian Ailenei
• Coordonator tehnoredactare – prof. Oana Ionescu
• Coordonatori voluntari – prof. Senina Mihai, prof. Petru Cristal, prof. Marin Maria,
• Coordonator economic – ec. Maria Chelaru
• Transmisie video-live – George Vanvu – Coordonator muzical Radio Romania Iasi

 • Bogdan Zlei – operator video Radio Romania Iasi
  • Sonorizare, lumini si ecrane – Axis Music

PROGRAMUL ORIENTATIV AL FESTIVALULUI
-se va detalia in data de 5 dec. 2022
Joi 08. 12. 2022 – ora 11.00 – 19.30 –montare decoruri, echipamente sonorizare si lumini
Vineri 09. 12. 2022 – Ziua 1 de concurs :

 • ora 9.00 – 12.30 – verificare negative
  DESCHIDEREA FESTIVALULUI – ora 12.30 –
 • ora 12.30 – Festivalul se deschide cu Sectiunea ,,Muzica traditionala – Colind”
 • Sectiuni de interpretare muzica usoara, populara, colind
 • transmisiune concurenti on-line
  Sâmbătă 10.12.2022 – Ziua 2 de concurs :
 • ora 9.00 – 12.30 – verificare negative
  DESCHIDERE – a doua zi de concurs – ora 12.30 –
 • Sectiuni de interpretare muzica usoara, creatie, populara
  • transmisiune concurenti on-line
 • Petrecerea lui Mos Nicolae

Duminica 11.12.2022 – Ziua 3 de concurs :

 • ora 9.00 – 14.00-transmisiune concurenti on-line
 • ora 15,00 – GALA LAUREATILOR