July 21, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Stelele de Mâine

REGULAMENT – Festival STELE de MAINE, ed a XVI-a 2022

La ed a XVI-a, ne propunem sa avem 18 sectiuni. Inscrieri, pana la data de 30 nov, urmand ca premierile sa fie anuntate in 3 dec.
Precizam ca in continuare – vom evidentia insusiri pozitive ale unor participanti care au pregatire – la un nivel mai bun.
DAR DACA cineva doreste sa afle IN INTREGIME parerile celor din acest juriu (despre un anumit participant) – poate anunta telefonic (acelasi tel – din acest regulament) .
Acest procedeu de a sprijini progresul artistic (al celor interesati de acest aspect) se practica (in diferite forme – in mai multe evenimente – in ultimii 3-4 ani.
Participantii se pot prezenta individual sau in grup. NU sunt taxe suplimentare (nici pt grupuri, nici pt mai multe sectiuni la care se inscrie- participantul).
Nu se acorda dipl de participare, ci doar premii, trofee, diplome de merit, diplome de excelenta si premiii speciale pt anumite calitati deosebite – ale participantului.

La aceasta editie, grupele de varsta sunt: 5-7 ani , 8-10 ani , 11-13 ani , 14-16 ani ,17-20 ani si 21 + ( fara limitare superioara a varstei ). Se stie ca unii solisti au aptitudini foarte valoroase, insa au practicat activitati muzicale – doar sporadic – din diverse motive.

Sectiunile sunt urmatoarele:

1 – Pop romanesc
2 – Pop international
3 – REMEMBER. Am ales pt aceasta sectiune pe urmatorii:

 • MICHAEL JACKSON (creator de curente artistice – pe plan international)
 • MARIA TANASE (NU doar creatoare a noi expresii vocale in folclor, ci si solista de muzica usoara, de jazz. A avut rol principal in music-hall, roluri principale in piese de teatru, in opereta si a jucat in filme)
 • ILEANA SARAROIU ( reprezentanta categoriei de cantareti de folclor , care au atat repertoriu autentic , cat si stiinta de a canta cu tehnica vocala foarte buna si cu dexteritatea de a crea expresie vocala originala .
  4 – Music-hall
  5 – Piese rock sau blues
  6 – Muzica RETRO (pana in ANII “90)
  7 – Actorie – poezie sau proza (monolog, povestire )
  8 – Instrument – muzica clasica
  9 – Instrument – alte genuri muzicale
  10 – Slagare romanesti
  11 – Muzica clasica
  12 – Muzica folk (cu sau FARA acompaniament)
  13 – Folclor (nu e obligatorie DOINA – inaintea varsta de 14 – 15 ani).
  Asteptam ca la aceasta sectiune, sa participe interpreti de folclor armanesc. AROMANII aduc in Romania, nestemate ale cantului popular si de aceea ar fi important, sa cunoastem- acest folclor .
  14- DUET – nu se conditioneaza genul muzical, in care se canta in DUET .
  15 – sectiunea ” SUNT ORIGINAL ” . Se propune cantecul ” HOLLY NIGHT “, spre a fi prezentat de catre unii participanti , in mod cat mai personal .
  16- Creatie -in oricare gen (muzical sau literar).
 1. Colinzi romanesti
 2. CHRISTMAS CAROLS – cantece de Craciun, specifice in America si Anglia. In caz ca solistul din anumite motive) doreste sa prezinte 2 piese la o sectiune – se admite.
  Filmarile se trimit PANA in 30 nov. pe Grup Festival Stele de Maine sau pe email materialemuzicale@yahoo.com – pe email se trimit si urmatoarele date : nume si varsta / nr tel / institutia sau entitatea juridica , unde se face pregatire ( daca e cazul ) / xerox -certif de nastere sau C I / si xerox – chitanta de trimitere a sumei de 100 lei ( nefiind taxe suplimentare pt diverse sectiuni sau pt grupuri ) . Suma se trimite la unul din conturile:
 • BCR-Asociatia Culturala Total Art -CF 17363850 cont RO30 RNCB 0255 0084 0089 0001 sau RO88 BTRL RONC RT02 4322 7901 la Transilvania – (Oprea Viorica ). In ambele cazuri, rugam a se preciza: Donatie – Festival Stele de Maine. Diplomele se descarca de pe Grup Festival Stele de Maine – trofeele se trimit prin Fan Curier, urmand ca taxa de transport sa fie achitata la destinatie (se va anunta – daca parintii sunt de acord).
  Pt premii in bani -se va solicita nr de cont al parintilor.
  INFORMATII – tel 0747 149 140