April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Music is in the air

REGULAMENT:
​Capitolul I. – Dispozitii generale

Art.1. “Music is in the air” – International Music Contest este o manifestare artistica de nivel international organizata de Asociatia Culturala Belle Arti si VP Art Music Show srl.

Art.2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre tineri de varste apropiate, dragostea pentru arta. De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.

Art.3. “Music is in the air” – International Music Contest/ Golden Edition este un eveniment care se desfasoara in 2 etape :

 • Inscrierile direct in concurs
 • Faza finala – Concursul de interpretare

Capitolul II. – Conditii de participare
Art.4. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
Art.5. Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele sectiuni si grupe de varsta :

Sectiunea interpretare Pop Romanesc
Grupe de varsta 4 – 6 ani/ 7 – 8 ani/ 9 – 10 ani/ 11 – 12 ani/ 13 – 15+ ani

Sectiunea interpretare Pop International
Grupe de varsta 7 – 8 ani/ 9 – 10 ani/ 11 – 12 ani/ 13 – 15 ani/ 16 – 18+ ani

Sectiunea interpretare Muzica Europeana
La acesta sectiune se vor interpreta piese din repetoriul muzicii pop, intr-o limba europeana, alta decat engleza.

Sectiunea “Tribut”
La acesta sectiune se vor interpreta piese romanesti sau internationale din repertoriul artistilor “plecati la stele”

Sectiunea interpretare Muzica de film si Musical
La aceasta sectiune se vor interpreta piese din filme si productii de musical

Art. 6. Concurentii vor trimite pe adresa de e-mail: music.london.festival@gmail.com
urmatoarele materiale pentru inscrierea direct in concurs :

 • Formularul de inscriere (completat total, scanat si semnat)
 • Doua fotografii (format jpg)
 • Certificatul de nastere sau C.I.
  Pentru Sectiunea Pop Romanesc – Negativul (format mp3) unei piese din repertoriul romanesc, pe care concurentul o va interpreta in concurs.
  Pentru Sectiunea Pop International – Negativul (format mp3) unei piese din repetoriul international, pe care concurentul o va interpreta in concurs.
  Pentru Sectiunea “Tribut” – Negativul unei piese romanesti sau internationale din repertoriul unui artist ( solist, compozitor, textier) “plecat la stele”, pe care concurentul o va interpreta in concurs
  Pentru Sectiunea Muzica Europeana – Negativul (format mp3) unei piese din repetoriul muzicii pop, intr-o limba europeana, alta decat engleza.
  Pentru Sectiunea Muzica de film si Musical – Negativul (format mp3) unei piese de film sau musical.
 • Copia chitantei donatiei de participare/ jurizare, in valoare de 200 lei/ sectiune depusa in contul: RO37BRDE441SV03688784410

Titular Asociatia Belle Arti Banca BRD

In concurs piesele vor fi prezentate live, cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.
Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovarii, difuzarii. Aceasta implica si folosirea fotografiilor si a oricaror alte materiale audio si video facute la repetitii si în culise, pentru site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt produs realizat de Belle Arti sau Vp Art Music Show srl.
Data limita de trimitere a materialelor este 02 Aprilie 2022 orele 24.00. Materialele trimise pentru înscrierea în concurs, precum si taxa de concurs sunt nereturnabile. Dupa data de 02 Aprilie 2022, nu se mai primesc materiale. Pentru concurentii care nu se prezinta la concurs (din orice motiv), taxa nu se returneaza !!!

Important !!!
Lista cu ordinea intrarii in concurs si programul festivalului va fi postata pe site-ul www.bellearti.info.ro pe data de 4 Aprilie 2022 !!!

Juriul
Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in Juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

Jurizarea
Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Juriul va acorda note de la 7 la 10 cu subdiviziuni 25/ 50/ 75.
Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul va fi desemnat concurentul care obtine cele mai multe puncte in urma cumulării punctajelor acordate de juriu.

Premii

 1. Marele Trofeu al Festivalului – City Break (2 persoane/ castigator + insotitor) la Londra + 2 bilete la unul din musicalurile “The Lion King” sau “Tina”.
 2. Marile Trofee de Sectiune – Usb stick cu 100 negative originale (rom + int).
 3. Trofeele de Grupa – Carti de la Editura Litera.
 4. Locul I./ Locul II./ Locul III.
 5. Marele Trofeu “Tribut”
 6. Trofeele Belle Arti
 7. Trofeul Presedintelui juriului si Trofeul Directorului Festivalului.
 8. Toti concurentii vor fi premiati.

Obligatiile participantilor

 • Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
 • Sa semneze declaratiile de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
 • Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
 • Nesemnarea de catre concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
 • Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Obligatiile organizatorilor

 • Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
 • Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
 • Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
 • Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
 • Organizatorii îşi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Informatii suplimentare : Tel. 0722.627.339

                                            Informatii suplimentare : Tel. 0722.627.339