July 21, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Festivalul Festivalurilor

REGULAMENT 2022

Concursul National de Talente “ FESTIVALUL FESTIVALURILOR “ va avea loc in ziua de 12 MARTIE 2022 in CONSTANTA.
Pastram si inscrierile ONLINE pentru concurentii care nu se pot deplasa pana la CONSTANTA. Ei vor primi premiile prin posta.
Toate momentele inscrise vor primi premii, in functie de notele juriului.

Competitia se va desfasura pe urmatoarele sectiuni:

 1. MUZICA ROMANEASCA
  Grupa 4 – 6 ani
  Grupa 7 – 9 ani
  Grupa 10 – 13 ani
  Grupa 14 – 17 ani
  Grupa 18+
 2. MUZICA INTERNATIONALA
  Grupa 4 – 6 ani
  Grupa 7 – 9 ani
  Grupa 10 – 13 ani
  Grupa 14 – 17 ani
  Grupa 18+
 3. MUZICA POPULARA
  Grupa 4 – 6 ani
  Grupa 7 – 9 ani
  Grupa 10 – 13 ani
  Grupa 14 – 17 ani
  Grupa 18+
 4. MUZICA ETNO
  Grupa 4 – 6 ani
  Grupa 7 – 9 ani
  Grupa 10 – 13 ani
  Grupa 14 – 17 ani
  Grupa 18+
 5. MUZICA VOCALA CLASICA
 6. MUZICA INSTRUMENTALA
 7. CREATIE MUZICALA
 8. DANS
  a) Individual
  b) Trupe
 9. TEATRU
 10. RECITAT
 11. AM TALENT
 12. VIDEOCLIP
 13. CEA MAI BUNA VOCE DE STUDIO
 14. TRUPE, GRUPURI, ANSAMBLURI
 15. ACAPELLA
 16. CANTECE DE DRAGOSTE
 17. PIESE VECHI ROMANESTI
 18. PIESE VECHI INTERNATIONALE
 19. PIESE NOI ROMANESTI
 20. PIESE NOI INTERNATIONALE
 21. DOR DE SCENA
 22. VANATORII DE TROFEE
 23. EUROVISION
 24. REMEMBER
 25. CEA MAI BUNA VOCE
  a) Feminina
  b) Masculina
 26. MISS ” FESTIVALUL FESTIVALURILOR “
 27. MISTER ” FESTIVALUL FESTIVALURILOR “
 28. HITURI
 29. SHOW
 30. CEL MAI BUN DANSATOR
 31. CEL MAI BUN ACTOR
 32. CANTEC PENTRU MAMA
 33. PIESE LENTE
 34. PIESE RITMATE
 35. VOCEA PRIMAVERII
  a) Feminina
  b) Masculina
 36. DUETE
 37. STEAUA DOBROGEI
 38. MARTISOR
 39. MINI STAR ( 3 – 8 ani )
 40. CEL MAI BUN CANTARET

INSCRIERI

 1. Inscrierile concurentilor au loc in perioada 1 FEBRUARIE 2022 – 12 MARTIE 2022 ;
 2. Varsta minima de participare in concurs este de 3 ani. Se admit in competitie si grupuri ( mici sau mari ), trupe ( rock, dance, pop), ansambluri, formatii. In acest caz, se va calcula media de varsta pt. a vedea la ce sectiune vor intra in concurs; Nu exista limita de varsta (pot veni in concurs si concurenti de 80 de ani!);
 3. Concurentii trebuie sa trimita pe adresa de e-mail:
  m.traistariu@gmail.com

urmatoarele lucruri :

a) FISA DE CONCURS, completata in intregime. Doritorii o pot descarca de pe site-ul oficial – se gaseste la rubrica Regulament ( www.festivalulfestivalurilor.com ), o pot solicita pe mail s
b) Filmare, videoclip, negativ sau pozitiv

 • pentru concurentii care participa ONLINE – o filmare din casa, dintr-un spectacol, dintr-un festival-concurs sau dintr-o emisiune tv … reprezentand un moment artistic sau un moment inedit, care poate fi considerat un talent ( muzica, dans, poezie, teatru, instrument, gatit, karate, pictura, vlogging etc ) ; Video-ul trimis poate fi un link de pe Youtube, Facebook etc … sau pur si simplu o filmare in sine ! De preferat ca filmarile trimise sa nu depaseasca 10 minute !
 • pentru concurentii care vor urca fizic pe scena din CONSTANTA – negativul / negativele melodiilor pe care le vor canta in cadrul competitiei ( in cazul sectiunilor de la Muzica Vocala ). In concurs se va face o banda de spectacol, pentru a se evita eventualele probleme de sunet. De preferat ca melodiile nu trebuie sa depaseasca 4 minute !

c) O fotografie cu concurentul ca sa-l postam si pe Facebook;

d) Chitanta, fotografiata sau scanata, prin care concurentul dovedeste ca a platit taxa de sponsorizare de 150 de RON pentru fiecare moment in parte. Taxa va fi achitata intr-unul din conturile :
RO26 INGB 0000 9999 0134 2632 – deschis pe numele MIHAI TRAISTARIU, la ING Bank – Constanta
sau
RO51 BTRL 0140 1201 C684 30XX – deschis pe numele MIHAI TRAISTARIU, la Banca TRANSILVANIA, Constanta

Daca un concurent participa la o singura sectiune, taxa de sponsorizare este de 150 RON. Daca participa la doua sectiuni, plateste doar cate 125 Ron pentru fiecare sectiune, deci in total 250 Ron. Daca participa la trei sectiuni, plateste cate 100 Ron pentru fiecare sectiune, deci va avea de achitat doar 300 Ron. Daca participa la 4 sectiuni, va avea de achitat cate 90 Ron pentru fiecare sectiune in parte, deci in total … 360 Ron. Daca participa de la 5 sectiuni in sus, va avea de achitat cate 80 Ron pentru fiecare sectiune in parte, deci in total … 400 Ron, 480 Ron, 560 Ron etc. Concurentul poate participa cu mai multe momente la aceeasi sectiune sau la sectiuni diferite.

SECTIUNEA ” RECITAL “

La aceasta rubrica pot intra si talente nelansate inca in showbiz-ul romanesc dar care vor sa fie pe afis si sa participe in recital cot la cot cu vedetele !

Aici se poate inscrie orice artist – cantaret, dansator, actor … etc, care doreste sa intre in recital la FESTIVALUL FESTIVALURILOR cu cateva momente artistice iar selectia se face pe baza unui video sau link de pe youtube pe care il trimiteti pe :

m.traistariu@gmail.com

In urma vizionarii video-ului trimis echipa organizatorica decide daca artistul in cauza poate sustine un recital la FESTIVALUL FESTIVALURILOR ! Daca ai fost ADMIS, taxa de sponsorizare este de 150 Ron pentru DOUA MOMENTE !

DESPRE SECTIUNILE DE CONCURS

 1. MUZICA ROMANEASCA – piese in limba romana; se admit melodii in alte limbi daca au compozitor roman; nu conteaza genul muzical : pot fi piese rock, pop, opera, dance etc.
 2. MUZICA INTERNATIONALA – piese in alta limba decat in limba romana; se admit melodii in limba romana daca au compozitor strain ( Tornero, Hora din Moldova etc ); nu conteaza genul muzical : pot fi piese rock, pop, opera, dance etc.
 3. MUZICA POPULARA – aici e simplu ; folclor sa fie ;
 4. MUZICA ETNO – Lupii, Hora din Moldova, Canta cucu, Mocirita, Constantine Constantine etc. ATENTIE ! Nu confundati melodiile ETNO cu muzica populara ! De multe ori juriul depuncteaza concurentii care nu incadreaza corect piesa, asa ca intrati exact la sectiunea la care ar trebui sa fie melodia !
 5. MUZICA VOCALA CLASICA – bas, bariton, tenor, contratenor, altista, mezzosoprana, soprana, soprana de coloratura …
 6. MUZICA INSTRUMENTALA – e admis in concurs orice instrument : pian, vioara, chitara, flaut … etc
 7. CREATIE MUZICALA – aici concureaza TOT PACHETUL ( compozitia, textul, interpretarea ). La aceasta sectiune merge si PLAYBACK.
 8. DANS – dans, dans, dans … si doar dans.
 9. TEATRU – un moment de teatru, de orice fel, care sa nu depaseasca 7 minute;
 10. RECITAT – concurentii vor prezenta un moment de poezie, proza scurta sau eseu.
 11. AM TALENT – talent sa ai; muzica, dans, teatru, poezie, alte talente …
 12. VIDEOCLIP – sunt sute de cantaciosi sau dansatori ori trupe de teatru … care au deja cate un videoclip filmat ! E … PENTRU VOI ! Hai sa va promovati videoclipul ! La aceasta sectiune … fie te inscrii cu videoclipul ONLINE si juriul va nota de acasa … fie vii la scena cu videoclipul tau, juriul il va viziona pe laptop iar tu vei canta PLAYBACK in fata publicului din sala. Da, e clar o sectiune unde merge si PLAYBACK.
 13. CEA MAI BUNA VOCE DE STUDIO – Aici intra atat melodii LIVE cat si melodii cantate PLAYBACK. Da, ai citit bine – melodii pe PE POZITIV. Vrem sa vedem cui ii suna vocea WOOOOOW. Fie live … fie intr-un studio. Poti concura atat la scena cat si online.
 14. TRUPE, GRUPURI, ANSAMBLURI – muzica rock, muzica pop, muzica dance … sau grupuri de dans, ansambluri, trupe etc. Nu conteaza. Fie ca-i muzica, dans sau vreo trupa de teatru … Sa fie mai multi pe scena !
 15. ACAPELLA – aici cantam o piesa FARA NEGATIV sau acompaniament. La liber ! Sa se auda vocea CAT CUPRINDE !
 16. CANTECE DE DRAGOSTE – iubirea sa se regaseasca in melodie; poate fi si iubirea pentru Dumnezeu, pentru un frate, pentru mama sau chiar vreun animal;
 17. PIESE VECHI ROMANESTI – ne-am dori tare mult ca, la aceasta sectiune, sa auzim piesele ascultate de parintii sau chiar bunicii vostri ! Sa fie IN LIMBA ROMANA si sa fie dinainte de anul 2000 ;
 18. PIESE VECHI INTERNATIONALE – idem cu PIESELE VECHI ROMANESTI doar ca melodiile sa fie in alte limbi decat limba romana ;
 19. PIESE NOI ROMANESTI – piese in limba romana, lansate dupa anul 2000 ;
 20. PIESE NOI INTERNATIONALE – piese in orice limba inafara de romana, lansate dupa anul 2000 ;
 21. DOR DE SCENA – aici intra orice moment artistic ( muzica, dans, teatru, poezie, alte talente … )
 22. VANATORII DE TROFEE – aici intra doar concurentii care au castigat cel putin un trofeu la vreun concurs national sau international ; in acest sens, trebuie trimisa si o diploma doveditoare ;
 23. EUROVISION – la aceasta sectiune, concurentii au de cantat doar piese care au participat in selectiile nationale sau internationale Eurovision din toate timpurile.
 24. REMEMBER – la aceasta sectiune, concurentii intra in competitie cu un moment al carui protagonist ( compozitor, textier, interpret, actor, regizor ) … a trecut in lumea celor vesnici. Indiferent daca vorbim de muzica, dans, teatru … Momentul in sine sa fie un REMEMBER ( SA NE AMINTIM DE … ) …
 25. CEA MAI BUNA VOCE – fie ca-i feminina, fie ca-i masculina … VOCE sa fie !!!
 26. MISS ” FESTIVALUL FESTIVALURILOR ” – la aceasta sectiune, ne arati cat esti de frumoasa si atat; Mihai Traistariu va urca pe scena toate concurentele inscrise si le va pune cateva intrebari – ca amuzament dar si ca sa le cunoasca juriul; Veti defila de 2 ori : o data intr-o tinuta eleganta si inca o data intr-o tinuta sport. Aici te poti inscrie si ONLINE. In acest caz, ne trimiti o filmare cu tine … prezentand moda.
 27. MISTER ” FESTIVALUL FESTIVALURILOR ” – idem MISS, doar ca pentru baieti;
 28. HITURI – piesa sa fie hit ( super ultra cunoscuta ). In orice limba …
 29. SHOW – fa show daca esti in stare ! Canta, danseaza sau … distreaza-ne in felul tau !
 30. CEL MAI BUN DANSATOR – doar dans; de toate felurile … Arata-ne ca dansezi super bine !
 31. CEL MAI BUN ACTOR – doar teatru ;
 32. CANTEC PENTRU MAMA – e clar, versurile trebuie sa fie adresate mamei ;..
 33. PIESE LENTE – nu conteaza in ce limba canti ; piesa sa fie … lenta !
 34. PIESE RITMATE – nu conteaza in ce limba canti ; piesa sa fie ritmata !
 35. VOCEA PRIMAVERII – voce, frate ! Vrem sa auzim VOCE !
 36. DUETE – Fete cu fete, baieti cu baieti … Duete sa fie …
 37. STEAUA DOBROGEI – Aici intra orice talent : fie canti, dansezi sau joci teatru … fie ai un talent care nu se regaseste intre cele enumerate de noi. Poate esti un mentalist de exceptie sau poate ai un moment de dresaj fantastic ori poate jonglezi cu mingea cum numai fotbalistii internationali o fac. Tu stii cel mai bine ce talent ascuns ai ! Ideea e sa fii din zona DOBROGEI.
 38. MARTISOR – cantam, dansa, recitam, jucam teatru; e luna MARTISORULUI; Bucura-te de viata si bucura-ne si pe noi !
 39. MINI STAR ( 3 – 8 ani ) – aici concureaza talente de toate felurile. Sa ai intre 3 si 8 ani. Daca e MINI … atunci MINI sa fie !!!
 40. CEL MAI BUN CANTARET – canta, frate ! Fa show ! Cam ca la X FACTOR, VOCEA, NEXT STAR, ROMANII … Socheaza juriul !!! Fa-l sa zica : WOOOOOW !

CONCURS

Concursul de talente ” FESTIVALUL FESTIVALURILOR ” va avea loc in ziua de 12 MARTIE 222, in CONSTANTA.
Vom incepe concursul la ora 9 dimineata si vom incheia in jur de ora 18.00.

Concurentii de la toate sectiunile de muzica vor avea de interpretat PE VIU, cu negativ, acompaniati la un instrument, cu band ( trupa pe spate ) sau chiar acapella daca sunt la sectiunea muzica vocala. Atentie ! Exista si 3 sectiuni unde merge PLAYBACK !!!
Cei de la alte sectiuni vor trimite materialul audio ( daca exista asa ceva ) pe mail sau vor veni cu el pe stick ( asta daca nu poate fi trimis din timp ).

Cei care se inscriu cu momente de teatru, poezie, dans, instrument, videoclip … daca au nevoie de ceva pe scena … trebuie sa ne anunte din timp … ca sa ne putem pregati !

Premiile, pentru toate cele 40 de sectiuni, vor fi acordate imediat dupa ce concurentul isi termina de executat toate momentele din concurs.

ATENTIE !

Fiecare sectiune va avea Trofeu separat, corespunzator grupelor de varsta. Unele sectiuni, daca se inscriu mai multi concurenti, vor fi impartite si ele pe grupe de varsta ! … Asadar … asteptati-va la peste 80 de trofee si un MARELE PREMIU.

Pentru MARELE PREMIU “ FESTIVALUL FESTIVALURILOR 2022 “ pot intra in competitie doar concurentii care se inscriu la cel putin 3 sectiuni din totalul de 40.

Titlul de MARELE PREMIU va fi desemnat concurentului cu cea mai mare medie in urma adunarii celor 3 medii de la sectiunile la care a concurat.

Daca un concurent participa la 4 sau mai multe sectiuni, pentru MARELE PREMIU se vor alege cele mai mari 3 medii obtinute de la toate sectiunile la care a participat … si cu ele se va face media finala !

DEVIZA FESTIVALURILOR NOASTRE E SIMPLA : ” DE LA NOI PLECI ACASA … CU PREMII !!! ” ( Nimeni nu pleaca nepremiat ! )

ATENTIE! Organizatorii NU se ocupa de cazarea si masa concurentilor! Aici este strict treaba concurentilor si a insotitorilor acestora!

FESTIVALUL FESTIVALURILOR functionează conform noilor reglementări europene privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera lor circulație, prevăzute în Regulamentul 2016/679/UE. Expedierea către noi a prezentului document, reprezintă acordul dumneavoastră de a prelucra datele cu caracter personal înscrise în această fișă.