April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A FESTIVALULUI DE MUZICA PENTRU COPII SI ADOLESCENTI
,,MULTUMESC, IUBITA MAMA!”
Editia a – II – a, 5 MARTIE 2022

CAPITOLUL I
DISPOZITII GENERALE
Art. 1 Festivalul – de muzica pop si populara este o manifestare artistica de nivel national, organizat de ASOCIATIA SOCIO-CULTURALA ,,BIANCA” in parteneriat cu Directia Educatie, Cultura si Tineret Slobozia si Primaria Municipiului Slobozia, avand in vedere participarea unui segment de populatie ce se inscrie in contextul educatiei pentru arta si pretuirea ei.
Art. 2 Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv constituie promovarea artei interpretative la un inalt nivel artistic a muzicii pop si populare romanesti, care se adreseaza copiilor si tinerei generatii .De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen, eliminarea compromisurilor, imitatiei si mediocritatii.
Se va urmari, totodata, dezvoltarea la copii si tineri, a spiritului de corectitudine, competitie, prietenie si fair-play in contextul intrecerilor dintre valori.
Art. 3 Festivalul – ,,MULTUMESC, IUBITA MAMA!” este o manifestare cu caracter culturar care se va desfasoara anual si se organizeaza pe urmatoarele etape:
 CANTEC PENTRU MAMA
 POP ROMANESC;
 POP INTERNATIONAL;
 ETNO POP
 POPULARA;
 MULTUMIM MAESTRE
 GRUPURI

 • Sectiunea – Interpreti individuali (5- 6 ani, 7-8 ani, 9 – 10 ani, 11 – 12 ani, 13 – 15 ani, 16 – 17 ani, 18+ ani);
 • Sectiunea grupuri – grupa compusa din minim 2 membrii.

TAXA DE SPONSORIZARE
Participanții vor face o donație pentru organizarea festivalului, după cum urmează:
O secțiune – 150 lei
Două secțiuni – 300 lei
Trei secțiuni – 425 lei
Patru secțiuni – 550lei
Cinci secțiuni – 650 lei
Sase sectiuni – 750 lei
Sectiunea grupuri 80lei de copil (maxim 4 copii), 70 lei de copil (maxim 8 copii), 60 lei de copil (maxim 12 copii) si 50 lei de copil ( peste 13 copii).
Taxa de sponsorizare se va achita de catre concurenții în contul :
Banca: Banca Transilvania SA
IBAN: RO04BTRLRONCRT0508544201
Titular: ASOCIATIA SOCI-CULTURALA SI DIABET BIANCA.
Cu specificatia SPONSORIZARE FESTIVAL, NUMELE SI PRENUMELE COPILULUI SAU A GRUPULUI.

Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în concurs fara taxa de donatie.
CAPITOLUL II- CONDITII DE PARTICIPARE
Art. 4 – La acest festival de interpretare muzica pop si populara, pot participa copii si tineri interpreti din toata tara individual dar si grupuri ( Sectiunea grup) formate din cel putin 2 membri, ai caror indrumatori si parinti considera ca au talent in arta interpretativa muzicala si sunt pregatiti sa participe la cest gen de concurs.
Se pot inscrie la sectiunea grupuri toti cei care au pregatit un mini spectacol in premiera pe baza unui concept, idee artistica, regizate, coerente si adecvate varstei.
Sectiunea grup doreste sa promoveze in randul copiilor si tinerilor genul <> oferindu-le posibilitatea de a demonstra calitatile lor de artisti, capabili sa cante, sa danseze si sa interpreteze actoriceste partiturile respective, – durata maxima este de la 3,30 min ( max 4 membri) pana la 5,30 min. ( mai mult de 4 membri).
Art. 5 Concursul de interpretare individuala se va desfasura pe urmatoarele categorii de varsta:
 Sectiunea I (5-6 ani)
 Sectiunea II (7-8 ani)
 Sectiunea III ( 9 – 10 ani)
 Sectiunea IV ( 11 – 12 ani)
 Sectiunea V ( 13 – 15 ani)
 Sectiunea VI ( 16 – 17 ani)
 Sectiunea VII ( 18 +)
In situatii exceptionale, cand interpretii dau dovada de talent interpretativ deosebit, vor putea fi primiti si ce de 4 ani.Fiecare grupă va cuprinde maxim 15 concurenți .

Art. 5. Concurentii vor trimite pana la data de 01.03.2022 pe adresa de email : asoc.socioculturala12bianca@gmail.com urmatoarele materiale pentru inscrierea directa in concurs :
– Fisa/ fisele de inscriere (completata total, scanata si semnata)
– Certificatul de nastere sau C.I.
-Negativul/negativele melodiilor cu care veti participa in concurs
– Dovada achitarii taxei de donatie.
Art. 6. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovarii, difuzarii. Aceasta implica si folosirea fotografiilor si a oricaror alte materiale audio si video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Asociatia Socio-Culturala ,,BIANCA”.
CAPITOLUL III- JURIZAREA
Art. 7 – Juriul Festivalului va fi compus din personalitati de marca ale muzicii usoare si populare romanesti, membri ai Uninii Compozitorilor Muzicologilor, redactori radio, TV, directori case de discuri , personalitati culturale locale.
Criteriile de selectie si jurizare:

 • Melodia sa corespunda particularitatilor de varsta si temperamentale, sa exprime preocuparile si aspiratiile copiilor si tinerilor;
 • Evolutia sa fie placuta, fara emotii si disconfort, sa contina elemente originale si sa incante publicul;
 • Participantul sa dea dovada de claritate timbrala, intonatie, atitudine vocala, directie si emisie vocala foarte buna;
 • Sa aiba un stil interpretativ specific varstei.
 • Juriul poate admite in concurs coregrafii si trupe proprii de dansatori, jurizarea in acest caz se fa face pentru momentul in ansamblu, asumat de concurent.
  Deciziile juriului sunt irevocabile si incontestabile.
  Art. 8. Juriul va acorda note la vedere, dupa fiecare evolutie, de la 7 la 10 cu multipli lui 10.
  Art. 9. Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul fiecarei sectiuni, va fi desemnat concurentul care obtine cel mai bun punctaj in urma cumularii notelor juriului. Marele Trofeu va fi obtinut de concurentul cu cea mai mare medie din concurs.
  Art.10 Pentru a respecta conditiile de distantare sociala, premierea se va face dupa fiecare grupa, iar trofeul de grupa va concura pentru trofeul de sectiune iar trofeele de sectiune vor concura pentru marele trofeu .
  Nota: Concurenții cu linie de 10 trebuie sa aibă și cea de-a doua melodie pregatita acapela sau melodia din concurs pe care o va canta acapela pentru departajare.

CAPITOLUL IV- PREMII
Art. 11 – Premii si diplome
Pentru participanti la fiecare sectiune de concurs, se instituie urmatoarele premii:

 • Pentru individual – trofeul grupei, premii – 1,2,3 si mentiune;
 • Pentru sectiunea grup – trofeul grupei, premii – 1,2,3 si mentiune;
 • Marele trofeu de sectiune, pentru fiecare sectiune imparte.
 • Marele trofeu al Festivalului ,, MULTUMESC, IUBITA MAMA!” se atribuie unui singur concurent participant la sectiunile – individual- indiferent de varsta.
  Art. 12 – Juriul isi rezerva dreptul de a nu acorda unul dintre premii si/sau al redistribui.
  INSCRIERILE- se vor face pana la data de 01.03.2022, prin e-mail la adesa asoc.socioculturala12bianca@gmail.com
  INFORMATII SUPLIMENTARE ZILNIC INTRE ORELE 10:00 – 20:00 LA NUMARUL DE TELEFON 0730775570 SAU PRIN E-MAIL asoc.socioculturala12bianca@gmail.com

DIRECTOR,
IANCU MIHAITA