July 21, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Hermannstadtfest 2020

Festivalul Internațional „HERMANNSTADTFEST”
Ediția a VIII-a- 26-28 iunie 2020-Sibiu – România

Un eveniment organizat de:
Asociația „Domy Music Star” – Sibiu,Palatul Copiilor Sibiu.Asociația Filantropică „Olivia” ,Arhiepiscopia Ortodoxa Romana –Sibiu –Radio Trinitas Sibiu, Cercul Militar Sibiu
În parteneriat cu:
Inspectoratul Școlar Sibiu , Radio România Regional, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu

Obiectivul Festivalului:
Festivalul Internațional Hermannstadtfest este o manifestare culturală anuală organizată de Asociația Domy Music Star Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu Asociația filantropică Olivia,Cercul Militar și Arhiepiscopia Ortodoxa Romana –Sibiu – Departamentul Mass Media – Radio Trinitas Sibiu în parteneriat Inspectoratul Școlar Sibiu , Radio România Regional, Facultatea de muzică religioasă din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, Studio Canto Rodica Popa Comăniciu.
Concursul se va desfășura în perioada 26-28 iunie 2020 în Sibiu
Festivalul are drept scop promovarea calităților vocale, artistice și creativ-muzicale ale tuturor artiștilor care vor urca pe scenă.
Promovarea se va desfăşura în principal prin reţeaua Palatelor şi Cluburilor Copiilor, Inspectoratele Școlare Județene, precum şi prin alte canale de mediatizare specializate, dar și prin rețele de socializare.

Festivalul cuprinde 2 genuri muzicale:
• Muzică divertisment ( Pop, rock, jazz, opera, musical, etno)
Secţiunea „O familie muzicală”( George Grigoriu, Andreea Andrei, Ionel și Andrei Tudor) (26 iunie)
Secţiunea Interpretare vocală –Secțiune dedicată compozitorului Anton Șuteu (27 iunie)
Secţiunea „Cântec pentru Dumnezeu” (26 iunie)
• Muzică Populară-tradițională (26 iunie):
Secţiunea Interpretare vocală

Festivalul Internațional „HermannstadtFest“ Sibiu are urmatoarele etape

 1. Faza de înscriere
 2. Preselecția
 3. Faza finală
 4. FAZA DE ÎNSCRIERE
  Condiții de participare și modalități de înscriere:
  Vârsta minimă este de 6 ani.
  Vârsta maximă este de 22 ani.
  Înscrierea se poate face prin poșta electronică pe adresa de email:
  hermannstadtfest@yahoo.com
  Dosarul de înscriere trebuie trimis până pe 15 mai 2020 ( pentru concurentii din tara si strainatate)
  Pentru concurentii din judetul Sibiu , preselecția va avea loc în perioada 1-15 mai 2020. Cei interesați vor suna pentru detalii și înscrieri în preselecție pe d-ra Simionescu Dominique 0721423964
  Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 15 mai 2020
  Conținutul dosarului de înscriere:
 • Fișa de înscriere completată integral (pe fișă se vor trece 2 piese.In aceeași grupă 2 concurenți nu vor cânta aceeași piesă. Primul înscris are prioritate )
 • Copie dupa certificat de naștere sau cartea de identitate
 • Copie dupa carnetul de elev vizat pt anul scolar 2019-2020
 • Poza bust
 • Declarația angajament semnată de părinte
 • Un pozitiv imprimat cu vocea concurentului (din repertoriul național sau internațional adecvat vârstei). Se poate trimite și link de pe Youtube cu piesa cântată de concurent
 • Secţiunea Interpretare vocală –Secțiune dedicată compozitorului Anton Șuteu
  • Categoria 6-8 ani
  • Categoria 9-11 ani
  • Categoria 12-15 ani
  • Categoria 16-22 ani
  Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica dupa preselectie, in funcţie de vârsta concurenţilor admişi in finală. Durata piesei nu trebuie să depășească 4 minute Se pot interpreta piese din repertoriul național sau internațional. * Concurenții , care vor interpreta o piesa din repertoriul compozitorului Anton Șuteu vor intra direct in finală. Se va afisa o lista orientativa cu piesele pentru care se asigura negative. Cine dorește să interpreteze o piesă din repertoriul maestrului Anton Șuteu va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0721423964 pentru a verifica dacă piesa este disponibilă. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Dacă piesa este disponibilă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile
  Pentru concurentii cu vârste cuprinse intre 6-11 ani se vor trimite și versurile. Dacă piesele sunt în altă limbă se va pune și traducerea.Pentru concurenții vârste cuprinse intre 6-11 ani se acceptă doar piese adecvate vârstei. Nu se acceptă piese de dragoste sau cu texte inadecvate vârstei.
 • Secţiunea „Muzica unei familii”( George Grigoriu, Andreea Andrei, Ionel și Andrei Tudor)

Pot participa concurenți indifernt de vârstă, care vor prezenta o piesă (adecvată vârstei) din repertoriul compozitorilor George Grigoriu, Ionel și Andrei Tudor si piese al căror text este scris de Andreea Andrei.Pentru această secțiune se vor asigura negativele.
In principiu se accepta cîte 4 piese pentru fiecare dintre cei 4 compozitori.
Se poate participa la această secțiune și cu alte piese care nu sunt în listă, la propunerea concurentului.
Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0721423964 pentru a verifica dacă piesa este disponibilă si daca este adecvata varstei. Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți. Dacă piesa este disponibilă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile . (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare se va face atunci reducerea)
Concurenții care participă la această secțiune și primesc negativ, nu vor putea folosi negativul la alte festivaluri sau spectacole fără acordul d-lui Andrei Tudor
Pe site și pe pagina de Facebook se vor afișa piesele rezervate pentru concurs.
Se vor admite maxim 16 concurenți.
Concurentii care isi reorchestreaza una din piesele celor 3 compozitori, vor avea o reducere de 20 % .

 • Secţiunea „Cântec pentru Dumnezeu”

Pot participa concurenti cu varste cuprinse intre 6-22 ani. Nu contează ce genul de muzică, tot ce vom avea în vedere, va fi mesajul cântecului ales. Vor fi acceptate pricesne şi cântece religioase de muzica usoara sau populara în limba română. Pot fi si creații propii sau in prima audiție. In acest caz, se va specifica pe fisa de inscriere data aproximativa cand a fost compusa piesa.Daca sunt cel putin 6 piese religioase compuse in perioada 1 iunie 2019 pana in prezent, se va face o sectiune de creatie cantece religioase.
Înainte de înscrierea la această secțiune se va lua legătura cu d-ra Simionescu Dominique 0721423964 pentru a verifica dacă piesa este disponibilă.
Pentru aceasta sectiune se trimite pe mail o inregistrare (poate fi cu telefonul) si versurile piesei. In cel mult 10 zile veti fi informati daca piesa poate fi admisa la aceasta sectiune
Dacă piesa este admisă se pune în cont sponsorizarea de 250 lei în termen de 5 zile . (dacă concurentul respectiv ia preselecția la interpretare se va face atunci reducerea)
Nu se admite interpretarea aceleiași piese de către doi sau mai mulți concurenți.Concurentii pot canta acapella, pe negativ sau se pot acompania cu un instrument muzical.
Se vor admite maxim 15 concurenți

MUZICĂ POPULARĂ –TRADIȚIONALĂ

 • Interpretare vocala
  • Categoria 6-9 ani
  • Categoria 10-14 ani
  • Categoria 15-22 ani
  Categoriile sunt orientative. Ele se pot modifica dupa preselectie, in funcţie de vârsta concurenţilor admişi in finală . Durata piesei nu trebuie să depășească 3:30 minute . Participanții trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul și să cunoască detalii despre portul popular pe care îl poartă.
 1. PRESELECȚIA
  NU EXISTĂ TAXĂ DE PRESELEȚIE
  Preselecția se va face doar pentru secțiunea interpretare și se va face în două moduri:
 2. Pe baza dosarului de inscriere
  • Pentru concurenții din Judetul Sibiu, preselecția va avea loc în perioada 1-15 mai 2020 Cei interesați vor suna pentru detalii și înscrieri în preselecți pe d-ra Simionescu Dominique 0721423964.Cei selectați vor primi mesaj din partea organizatorilor și vor trebui să achite până în 5 iunie suma de sponsorizare de 250 lei sa trimita negativul piesei de concurs și acordul compozitorului sau declarație pe propia raspundere.
 3. Se vor selecta de către organizatori sau reprezentanții acestora la festivalurile din țară sau străinatate.Cei selectați vor trimite în termen de 10 zile de la primirea diplomei , dosarul de înscriere ( de la punctul 1 ). Până în 1 mai 2020 vor achita taxa de sponsorizare de 250 lei.Cei care nu confirmă la timp, pierd dreptul de a intra în finală.
 4. În perioada 16 mai-1 iunie , juriul va stabili restul finaliștilor. Cei selectați vor primi mesaj din partea organizatorilor și vor trebui să achite până în 5 iunie suma de sponsorizare de 250 lei și negativul piesei de concurs și acordul compozitorului sau declarație pe propia raspundere .Dacă cei admiși nu trimit până în 5 iunie sponsorizarea ,se vor anunța concurenții din lista de rezervă.
  Concurenții din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau cei cu dizabilități vor intra direct în finală. Ei trebuie să trimită dosarul complet până în 10 mai 2020
  Pentru secțiunile speciale nu este preselecție.Se accepta primii 15 concurenti inscrişi.Concurenţii care participă la aceste secţiuni nu trec direct in finală la interpretare.
 • Dupa preseletie , la sectiunea muzica de divertisment se aleg maxim 60 de concurenti care vor fi impartiti in 4 sau 5 grupe de varstă.Pentru sectiunea Muzica populara se aleg 30 de concurenti care vor fi impartiti in 3 grupe de varstă . Grupele vor avea aproximativ acelasi nr de concurenti.
 • Fiecare grupă va cuprinde maxim 15 concurenți .
  Lista concurenților, cu ordinea intrării în concurs va fi afișată pe 15 iunie 2020 pe site-ul:
  http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului.

SUMA DE SPONSORIZARE
Suma de sponsorizare va fi achitată doar de concurenții admiși în finală în contul :
Banca: Banca Transilvania SA
IBAN: RO98BTRLRONCRT0263524001
Titular: Asociația Domy Music Star
Cu specificatia SPONSORIZARE FESTIVAL NUME SI PRENUME
Pentru o secțiune se doneaza 250 lei
Pentru a doua secțiune se plătește suma de 150 lei.

 • Dacă participă doi frați, fiecare plătește câte 200 lei
 • Copiii din centre de plasament, centre de zi, aflați în plasament familiar sau copiii cu dizabilități vor participa gratuit la o secțiune.
 1. FAZA FINALĂ
  Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor ale melodiilor interpretate în concurs, nici pentru cele conexe ale acestora.Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe care pot apărea ca urmare a participării la acest concurs. Interpreții se vor prezenta în concurs cu piesa în varianta negativ orchestral pe suport digital și voce LIVE. În 15 iunie va fi afișat și programul festivalului pe http://www.festivalul-hermannstadtfest.blogspot.ro și pe pagina de facebook a festivalului. Concurenții admiși în finală vor trimite până la data de 10 iunie acordul compozitorului sau declarația părintelui pentru melodia pe care o vor interpreta în concurs ,negativul și copie dupa achitarea sponsorizarii
  JURIUL

Juriul va fi format din compozitori, realizatori radio-tv, interpreți consacrați, ziariști, profesori de specialitate, precum și reprezentanți ai organizatorilor.
La jurizare se va ţine cont de :

 • calități vocale și interpretative (intonație, claritate timbrală)
 • amplitudine vocala, stil interpretativ, relația text-vârstă
 • prezență și mișcare scenică
 • vestimentaţie de scenă
 • autenticitatea costumelor populare, autenticitatea textelor
  Mențiuni:
  Dacă un concurent este elevul unuia dintre membrii juriului, acel jurat nu va avea voie să noteze concurentul respectiv.
  Dacă există grade de rudenie între concurenți și jurați, aceștia nu vor avea voie să noteze concurenții respectivi.
  În astfel de cazuri se dubleaza nota presedintelui juriului.
  Juriul împreună cu organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii , dacă prestația concurenților nu se ridică la nivelul cerut
  Decizia juriului este irevocabilă.

PREMIEREA :

 • TROFEU HERMANNSTADTFEST –Muzica usoara – se va acorda unui singur concurent care a obtinut punctajul cel mai mare, indiferent de grupa de vârstă
 • TROFEU HERMANNSTADTFEST – Muzica populara – se va acorda unui singur concurent care a obtinut punctajul cel mai mare, indiferent de grupa de vârstă
 • TROFEU ADRIAN ORDEAN – se va acorda unui singur concurent indiferent de grupa de vârstă
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ HERMANNSTADTFEST –se va acorda unui singur concurent care are cea mai mare nota dintre ocupanții locului I de la toate categoriile de vârstă.
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ „Muzica unei familii”- se va acorda unui singur concurent care a obtinut punctajul cel mai mare la aceasta sectiune,
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ ANTON ȘUTEU se va acorda unui singur concurent care a obtinut punctajul cel mai mare, indiferent de grupa de vârstă care a interpretat un cantec al Maestrului
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNUI CÂNTEC RELIGIOS
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNUI CÂNTEC ROMÂNESC
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ PENTRU CEA MAI BUNA INTERPRETARE A UNEI DOINE
 • PREMIUL I CU EXCELENȚĂ se va acorda unui singur concurent care a obtinut peste 9,75 pentru fiecare secțiune la fiecare categorie de vârstă( In grupele unde media nu este de 9,75 nu se acorda acest premiu)
 • PREMIUL I, II, III – câte unul pentru fiecare secțiune la fiecare categorie de vârstă –
 • MENȚIUNI- câte 2 pentru fiecare categorie de vârstă
 • PREMII SPECIALE
 • Aceste premii vor fi acordate pentru fiecare categorie de vârstă la fiecare gen muzical.
 • În caz de egalitate , se pot suplimenta premiile
 • Se vor acorda premii speciale din partea juriului, precum și din partea partenerilor și sponsorilor.
 • Premiile concursului pot fi acordate în produse, servicii sau bani, în baza deciziei juriului care este incontestabilă.
 • Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda Premiul 1 cu excelenta pentru secțiunile unde media este sub 9,75.
 • Organizatorii își rezervă dreptul de a nu acorda anumite premii unde notele sunt sub așteptări.
  Toti concurenții vor primi diplome de participare.
  Organizatorul îşi rezervă dreptul de a promova înainte de desfăşurarea concursului, în timpul şi după finalizarea acestuia, prin prezentări în spaţii publice sau presă, radio şi televiziune în scopuri necomerciale evenimentul şi participanţii

IMPORTANT:

În caz de neprezentare la concurs taxa nu se restituie.
Concurenții au obligația de a participa la toate evenimentele organizate în timpul Festivalului, inclusiv la Gala Festivă
Colectarea şi prelucrarea datelor personale precum: nume, prenume, adresă,
data naşterii, telefon, mail, CI, paşaport, se face exclusiv în scopul organizării şi derulării Festivalului.Datele cu caracter personal, documentele trimise pentru Festival urmează a fi distruse în termenul legal.

Organizatorii nu pot asigura cazarea, transportul și masa, dar vor găsi oferte convenabile pe care le vor afișa ulterior.

NOTA
Câștigătorii marilor trofee,nu mai pot participa în concurs la nici o ediție.
Câștigătorii Premiului de Excelenta HermannstadtFest nu mai pot participa la sectiunea de interpretare, doar la sectiunile speciale.
Participarea la gală este obligatorie.Premiile se dau doar personal.
Nu se trimit diplome și premii prin poștă.
Acest regulament poate fi modificat de către organizatori până în data de 10 iunie 2019

ASOCIATIA DOMY MUSIC STAR
Detalii prin telefon luni- vineri între 16-21 sau sâmbăta intre 10 -21:
Simionescu Dominique 0721423964 – Director Festival
Daniela Simionescu 0743395161 – Coordonator proiect

Fișa de inscriere (DOWNLOAD)