April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Poveste de Iarnă

REGULAMENT FESTIVALUL NAȚIONAL DE COLINDE TRADIȚIONALE ȘI CÂNTECE DE CRĂCIUN “POVESTE DE IARNĂ”, EDIȚIA I, 02-03 DECEMBRIE 2023, VATRA DORNEI

Festivalul Național de Colinde Tradiționale și Cântece de Crăciun pentru copii și tineret ,,POVESTE DE IARNĂ” este o manifestare cultural-artistică organizată de Asociația Culturală ,,GREEN-LAND BUCOVINA’’, având ca scopuri însuflețirea colindelor tradiționale românești prin dezvoltarea și diversificarea publicului consumator de folclor, celebrarea Sărbătorilor de Iarnă prin cântece dedicate magiei Crăciunului și stimularea spiritului de competiție și corectitudine între tineri de vârste apropiate, demonstrând astfel că municipiul Vatra Dornei are potențial cultural și că se poate înscrie cu succes pe harta orașelor, cu unul dintre cele mai importante festivaluri tematice. De asemenea, este o formă de educație, de dezvoltare a imaginației, a simțului artistic și a bunului gust, de conștientizare a valorii patrimoniale a colindei tradiționale.

Festivalul Național ,,POVESTE DE IARNĂ” este un eveniment anual care se desfășoară în 2 etape :

Faza de înscriere direct în concurs
Faza finală – Concursul de interpretare live

Condiții de participare:
La festival pot participa copii și adolescenți talentați în interpretarea colindelor tradiționale și a cântecelor de Crăciun, pregătiți să participe la acest gen de competiție.

Concursul de intepretare va fi structurat pe următoarele secțiuni și categorii de vârste :

 1. COLINDE TRADIȚIONALE
  Categorii de vârstă:
  4 – 6 ani
  7 – 8 ani
  9 – 10 ani
  11 – 12 ani
  13 – 15 ani
  16+ ani (până la vârsta de 18 ani inclusiv)
 2. CÂNTECE DE CRĂCIUN
  Categorii de vârstă:
  4 – 6 ani
  7 – 8 ani
  9 – 10 ani
  11 – 12 ani
  13 – 15 ani
  16+ ani (până la vârsta de 20 ani)
 3. GRUPURI DE PÂNĂ LA 5 MEMBRI INCLUSIV
  Categorii de vârstă:
  4-8 ani
  9-13 ani
  14-18 ani
  *toți membrii grupului înscris trebuie să aibă vârsta cuprinsă în cadrul unei categorii;
  *la secțiunea grupuri se poate interpreta la alegere fie o colindă tradițională, fie un cântec de Crăciun.

*vârsta împlinită de concurent la data desfășurării concursului va stabili categoria din acesta va face parte, iar intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.
În concurs vor fi prezentate cântece de Crăciun (muzică ușoară-pop) din repertoriul românesc sau internațional și colinde tradiționale românești, pe suport negativ MP3 (nu se acceptă interpretare ACAPELLA), o melodie proprie sau cunoscută din repertoriul unor artiști consacrați, preluată cu respect pentru linia melodică și text. ATENȚIE! Instrumentalul piesei, suportul audio, este cel care va diferenția cele două secțiuni!
Toți concurenții și ceilalți deținători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea și publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor și biografiilor lor, în contextul promovării și difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video pentru site-ul oficial al festivalului, pagina de facebook a festivalului sau a oricărui alt material produs de Asociația Culturala ,,GREEN-LAND BUCOVINA’’.

Înscrierile direct în concurs

Fiecare concurent va trimite, într-un singur mail, până în data de 17.11.2023, pe adresa de e-mail dyaofficial09@gmail.com sau pe aplicația WhatsApp la numărul de telefon 0773866502, (menționând înainte de a încărca fișierele pe WhatApp, numele concurentului, vârsta, localitatea și secțiunea), următoarele documente:
a) fișa de înscriere concurent;
b) declarație pe proprie răspundere în ceea ce privește acordul de interpretare a piesei din concurs și consimțământul pentru prelucrarea datelor personale (organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor și cele conexe ale acestora, a melodiilor interpretate în concurs);
c) o copie certificat de naștere sau carte de identitate, după caz, scanată sau fotografiată clar;
d) o fotografie prim plan ( jpg )
e) NEGATIVUL melodiei din concurs în format MP3;
f) copia scanată sau fotografiată clar a chitanței taxei de înscriere, depusă în contul RO46BTRLRONCRT0676057401– titular cont: ASOCIAȚIA GREEN-LAND BUCOVINA, în care va fi specificat donație și numele concurentului.
Odată expediat fișierul de înscriere, piesele din concurs NU se mai pot modifica pe parcursul înscrierilor.
Fiecare e-mail/mesaj pe WhatsApp primit, va fi verificat și confirmat în 3 zile de la primire. În cazul în care nu primiți confirmare, vă rugăm să ne contactați pe e-mail la adresa mai sus menționată sau pe numărul de telefon mai sus menționat.
PROFESORII care aleg să înscrie ei concurenții, trimit fișa de înscriere pe bază de tabel și declarația (pentru profesori) semnată, precum și toate materialele într-un singur fișier arhivat, prin wetransfer (www.wetransfer.com) sau alt site de încărcare fișiere. Fiecare concurent va avea fișier redenumit cu nume, prenume, vârstă și localitate, iar arhiva va conține și foldere ordonate pe secțiuni.

Taxa de înscriere este in valoare de 300 lei pentru fiecare concurent. Taxa de înscriere pentru grupuri este de 300 pentru 2 membri, la care se adaugă câte 100 de lei per fiecare membru în plus. Taxa se va achita doar prin virament bancar.

Dacă din motive neprevăzute care îl privesc, concurentul se retrage din concurs sau nu poate fi prezent la eveniment, donația de înscriere și materialele trimise NU vor mai fi restituite.

Concursul se va desfășura pe parcursul a două zile: 02 decembrie și 03 decembrie. Se va începe concursul cu Secțiunea Colinde Tradiționale, urmând Secțiunea Cântece de Crăciun și Secțiunea Grupuri. Întregul festival-concurs se va încheia cu Gala Laureaților și micro-recitaluri.

Programul și ordinea intrării în concurs vor fi afișate în timp util, aproximativ cu 5 zile înainte de eveniment pe pagina de facebook a festivalului – FESTIVALUL NAȚIONAL ,,POVESTE DE IARNĂ” – https://www.facebook.com/festivalulpovestedeiarna/

JURIUL
Juriul concursului va fi compus din 5 membri, personalități de marcă ale muzicii ușoare românești și ale muzicii populare, membri ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, moderatori radio cu studii în domeniu, FĂRĂ profesori ce vor avea participanți în concurs. Activitatea juriului va fi coordonată de un Președinte desemnat de organizatori.

JURIZARE
Criteriile de jurizare vor avea în vedere calitățiile vocale, tehnică vocală, tehnică interpretativă, prezență scenică, ținuta/costumul popular și perspective de a avea o carieră în domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile. Concurenții, părinții acestora, profesorii, nu au voie să abordeze membrii juriului.
Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu zecimale și unități (exemplu: 9,99, 8,63) pentru departajarea concurenților. Notarea concurenților se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atât propriile formulare, cât și procesul verbal întocmit după determinarea exactă a clasamentelor.
În caz de egalitate la note pentru unul sau mai mulți concurenți, departajarea acestora se va face în funcție de nota acordata de Președintele juriului.

PREMII ACORDATE

Trofeul Secțiunii Colinde Tradiționale, în valoare de 1000 lei, ce va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare, indiferent de categoria de vârstă.
Trofeul Secțiunii Cântece de Crăciun, în valoare de 1000 lei, ce va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare, indiferent de categoria de vârstă.
Trofeul Categoriei de vârstă, în valoare de 350 lei, va fi acordat concurentului cu nota cea mai mare din categorie. Dacă câștigătorul secțiunii este din această categorie, concurentul cu cea de a doua notă va fi considerat câștigător al categoriei.
La sectiunea Grupuri se vor acorda 3 Trofee de Categorie în valoare de 600 lei fiecare.
Pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă din concurs, vor fi acordate premii în ordinea mediilor – locul I, locul II, locul III.
LOCUL I – NOTA FINALĂ ÎNTRE 9,20-10!!!
LOCUL II – NOTA FINALĂ ÎNTRE 8,20-9,19!!!
LOCUL III – NOTA FINALĂ SUB 8,19!!!

Toți concurenții vor primi trofee și diplome, în ordinea clasamentelor, cadouri dulci, iar profesorii coodonatori, diplome de excelență.
Cei care vor participa la secțiunea grupuri, vor fi premiați cu trofee, diplome și cadouri dulci, chiar dacă au primit la altă secțiune.
Vor fi acordate și premii speciale de către sponsori/parteneri media.

DISPOZIȚII FINALE

Concurenții sunt rugați să se prezinte în ziua concursului direct în ținuta de scenă, cu cel puțin 30 minute înainte de ora estimată. Concurenții au obligația să se prezinte la premiere, în Gala Laureaților, în ținuta în care au evoluat în concurs. În cazul neprezentării la Gala Laureaților, premiile pot fi ridicate de profesori sau alți însoțitori. Premiile NU se trimit prin poștă/curier.
Supravegherea participanților și a minorilor pe tot parcursul evenimentului intră în atribuția părințiilor, profesorilor sau a tutorilor legali. De orice incident produs în timpul evenimentului, sunt răspunzătoare persoanele mai sus menționate.
În cazul apariției unor modificări ale regulamentului, cât și alte detalii ce privesc organizarea festivalului, acestea vor fi comunicate în timp util pe pagina de facebook a Festivalului – https://www.facebook.com/festivalulpovestedeiarna/

Evenimentul va fi transmis VIDEO LIVE pe pagina de facebook a partenerilor noștrii media RADIO IAȘI https://www.facebook.com/RadioIasi, pe www.radioiasi.ro, pe pagina de facebook a artistei DYA - https://www.facebook.com/DyaOfficial.

La câteva zile după terminarea festivalului, vor fi publicate pe pagina de facebook a festivalului fotografiile din timpul evoluției fiecărui concurent.
Pentru a fi la curent cu toate noutățiile și pentru a informa cât mai mulți copii talentați doritori să participe la festivalul nostru, vă invităm să dați un #like și #share la pagina oficială de facebook – FESTIVALUL NAȚIONAL ,,POVESTE DE IARNĂ” !!!
https://www.facebook.com/festivalulpovestedeiarna/

VĂ MULȚUMIM ȘI VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG !!!!!!!

ORGANIZATOR FESTIVAL: Asociația Culturală ,,GREEN-LAND BUCOVINA’’
DIRECTOR FESTIVAL: prof. IOANA-DIANA COSTELIUC ( DYA ), tel. 0773866502