April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

GRUP ART OF VOICE ROMANIA, CLUBUL EUROPEAN TIMISOARA, ASOCIATIA CULTURALA TOTAL ART ORGANIZEAZA IN PERIOADA FEBRUARIE – MARTIE 2023 FESTIVALUL NATIONAL “GHIOCEI MUZICALI”- 2023

Evenimentul are 12 sectiuni si se desfasoara pe urmatoarele grupe de varsta: prescolari / 7-8 ani/ 9-11 ani/ 12-14 ani / 15-17 ani / 18+
La sectiunile muzicale, se pot prezenta 1-2 piese muzicale (dupa cum se considera – in avantajul solistului ) .
Indiferent de nr. sectiunior la care se inscrie participantul , nu se solicita taxe suplimentare .
Acest aspect, e prezent in toate evenimentele noastre – intrucat acest gen de evenimente, trebuie sa indeplineasca EXCLUSIV rolul de a contribui la progresul artistic al participantilor .
Prestatiile artistice, se pot realiza individual sau in grup.
Participantii la sectiunile muzicale vocale – vor trimite o filmare (alaturi de celelalte filmari) in care canta A CAPELLA (fara sonorizare, fara microfon).
SECTIUNILE sunt:
1 – GHIOCEI MUZICALI – piese muzicale avand ca subiect principal – MAMA – 8 martie – alte aspecte ale anotimpului.
2 – DUETUL PRIMAVERII – solisti vocali sau instrumentisti.
3 – ETNO
4 – DESPRE primavara- in literatura. Se prezinta – poezie -monolog-povestire.
5 – MUZICA USOARA
6 – FOLCLOR – nu se impune prezentarea unei doine
7 – INSTRUMENT – muzica clasica
8 – INTRUMENT – alte genuri
9 – MARTISOARE PENTRU MAMA – concurs desene – modele de martisoare. Acestea vor constitui un album separat al evenimentului
10 – GRUP VOCAL sau COR
11 – MISS Primavara si MISTER Primavara. Se trimit 1- 2 poze portret. Celelalte calitati (atitudine, expresivitate, miscare, capacitate de comunicare) rezulta din filmarile trimise pentru alte sectiuni.
12 – CREATIE (muzica – literatura)
NOTA: Daca unii participanti, au pregatite momente artistice care nu se integreaza in cele 12 sectiuni – se pot prezenta cu acele momente – anuntand telefonic.

JURIUL:
• Conf. Dr RODICA GIURGIU – Facultatea de Muzica TMS
• Prof. DANIEL MILENCOVICI – Doctorand la Facult. de MZ. TMS/ Membru in FEDERATIA EUROPEANA de NEUROSTIINTE/ In prezent e prof. de Muzica si totodata – student la Facult. de Psihologie
• Interpret ALINA GIURGIU (JAIS) absolventa Facult. Arte Plastice si Masterat – la CANTO. Alina are doua albume pe Grup Art of Voice Romania
• MIHAELA MIHALI – presed. a Asociatiei Culturale TOTAL ART – absolventa a unor cursuri si facultati de arta – in Anglia (dupa cum e precizat la Grup Art of Voice Romania)
• actrita SABINA BIJAN – are cursuri de masterat la University of East London
DESPRE PREMIERE:
Nu se obtin Diplome de participare, ci doar premii – trofee – diplome de merit – diplome de excelenta – premii speciale – premii ale juriului si cateva mentiuni
DERULAREA ACTIVITATILOR: evenimentul se desfasoara on-line. Se trimit filmari pe e-mail:
materialemuzicale@yahoo.com
Se stie ca exista preferinta pentru deplasarea in diverse judete – pt. a canta in sala. Aceasta preferinta nu tine cont de faptul ca notiunile si procedeele de cant sunt evidente inclusiv in filmari. Iar filmarile pot fi revazute de mai multe ori si astfel erorile de jurizare sunt mai putine. Practica scenica se face in multe spectacole – si nu in concursuri.
Postarea care prezinta PREMIEREA, e insotita de o postare privitoare la calitatile artistice ale tuturor participantilor.
O alta postare prezinta participanti care pot fi considerati EXEMPLE de urmat – MODELE pentru tineri si copii care doresc sa remedieze unele carente, grabind astfel, ritmul progresului artistic – catre performanta.
Desigur, participantii vor tine cont de parerile juriului (sau se vor multumi doar cu diplome cat mai multe) – dupa preferinta. Cei dispusi sa accepte utilitatea unor observatii privitoare la calitatea prestatiilor artistice – vor face comparatie intre parerea noastra si parerea altor jurii – ceea ce va contribui la progresul lor artistic.
INSCRIERI: in perioada 3.02.23 – 11.03.23
Filmarile se trimit in aceasta perioada pe e-mail materialemuzicale@yahoo.com, iar postarea premierilor e in 14.03.2023 pe Grup Festival GHIOCEI MUZICALI.
Pe acelasi e-mail se trimit datele:
• numele si varsta
• numar telefon (IMPORTANT)
• localitate
• institutie sau entitate juridica unde se desfasoara activitati de pregatire (daca e cazul)
• Xerox certificat de nastere sau C.I.
• Xerox chitanta de depunere a sumei de 100 Lei (indiferent de nr. de sectiuni) la unul din conturile:
BCR – RO30 RNCB 0255 0084 0089 0001 – CF 17363850 la Asociatia Culturala Total Art
Transilvania: RO88 BTRL RONC RT02 4322 7901 – Oprea Viorica
Rugam a se preciza: pt. Festival GHIOCEI MUZICALI
INFORMATII TEL: 0747 149 140