April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Ziua Zâmbetului de Copil

„ZIUA ZÂMBETULUI DE COPIL”/ Child Smile Day, Piatra Neamț, ediția a XII – a , România, 2022

REGULAMENT

Asociația Culturală Star, organizează în perioada 06 – 09 octombrie 2022, editia a XII-a, a manifestării „Ziua Zâmbetului de Copil”, Piatra – Neamț, România.

Concursul internațional „Ziua Zâmbetului de Copil” își propune încurajarea tinerelor talente în domeniul artei fotografice, educației civice, a interpretării muzicale, oferind copiilor şi tinerilor posibilitatea exprimării artistice.

Manifestarea are 2 secțiuni: muzică populară și muzică ușoară.

Secțiunea muzică ușoară:

Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică ușoară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică ușoară ( maxim 5 membri) va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

Secțiune specială: În memoriam Marcel Iorga: Concurenții acestei secțiuni vor interpreta o melodie compusă de maestrul Marcel Iorga. În funcție de numărul de concurenți înscriși se vor stabili categoriile de vârstă și tipurile de premii acordate.

Secțiunea muzică populară:

Categoriile de vârstă pentru secțiunea individual muzică populară sunt 6-7 ani, 8 – 9 ani, 10-11 ani, 12 – 13 ani, 14- 15 ani, 16 – 18 ani. Secțiunea grupuri muzică populara va cuprinde două categorii: 6-11 ani și 12 – 18 ani.

În funcție de numărul de concurenți înscriși se pot modifica grupele de vârstă.

Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda trofee/medalii, premii, mențiuni și premii speciale. Câte un trofeu de secțiune respectiv muzica ușoara și muzică populară.

Trofeul festivalului se va acorda unui singur concurent indiferent de categoria de vârstă, care prin evolutia sa va reuși să se evidențieze în mod cu totul deosebit.

SELECTIE:

Înscrierea concurenților se va face în 2 pași:

Datele personale, certificatul de naștere și fotografia concurentului vor fi introduse în formularele pentru secțiunile muzică ușoară, respectiv muzică populară. * Pentru fiecare categorie din cadrul secțiunilor se va completa câte un formular. (de exemplu, pentru secțiunea muzică ușoară, individual și grupuri, se va completa formularul de două ori, selectând la început categoria dorită)
Link formular muzica UȘOARĂ: https://forms.gle/Kzo3aD23WAcxRkV26

Link formular muzica POPULARĂ: https://forms.gle/KTHXNwfVhJ1PMe517

Negativul melodiei propuse pentru finală și dovada donației vor fi trimise pe email la asociatiaculturalastar@gmail.com alături de un pozitiv/link cu evoluția concurentului.
ATENȚIE! Negativul și dovada donației trimise pe email nu vor fi luate în considerare dacă nu completați și formularele aferente și vice-versa.

Numărul de concurenti pe fiecare categorie de vârstă va fi stabilit de juriul de selectie în functie de calitatile vocale ale concurentilor și de melodiile propuse.

Donația se depune în contul Asociației Culturale Star. Pentru participarea la o singură secțiune se va depune suma de 230 lei ( + comisionul bancar 10 lei ) RO95BTRL02801205D13025XX Banca Transilvania Sucursala Piatra – Neamț, până la data de 20 septembrie 2022, la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com La secțiunea grupuri suma aferentă este de 100 lei/membru de grup. În cazul participării concurentului la mai multe secțiuni, donația va fi completată cu câte 170 lei pentru fiecare secțiune ( a doua, a treia).
Nu se vor prezenta în concurs alte piese decât cele admise ca urmare a selectiei.
Înscrierea concurenților/grupurilor se va face până cel mai târziu 20.09.2022. Finaliștii vor fi afișați pe data de 26.09.2022.

Pentru concurenții din străinătate, care participă fizic la manifestare, donația este de 50 euro la secțiunea individual, iar la secțiunea grupuri de 25 euro/membru de grup și beneficiază de toate condițiile si cadourile asemenea concurenților din România. Pentru fiecare secțiune adăugată se achită câte 30 euro/secțiune.

Pentru concurenții din străinătate, se poate participa on-line prin transmiterea unui clip video/o inregistrare live, nu play-back, fara taxa de participare, beneficiind de o diplomă transmisa în format electronic.

Deciziile juriului de concurs și selecție sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

Programul festivalului: 07.10.2022– zi de concurs, iar în data de 08.10.2022 orele 15,00 – gala festivalului.

Costurile privind transportul vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru concurenți, părinţi şi însoţitori.

Dispoziţii finale:

Toti participanţii vor respecta pașii de inscriere şi se obligă să respecte prevederile regulamentului atat pe durată a festivalului, cat si după.
Atât concurenţii, cât şi însoţitorii acestora trebuie să aibă un comportament decent, să nu provoace daune, să respecte toate prevederile prezentului regulament;
Pe perioada manifestării
Încălcarea regulamentului conduce la eliminarea din concurs.
Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament.

Desfășurarea festivalului va respecta condițiile impuse de legislație vis-a-vis de COVID-19, dar și de evoluția la nivel național și internațional a pandemiei provocate de Coronavirus. Pentru o mai buna igienă, concurentilor li se va recomanda să vină cu manșonul propiu de protecție pentru microfon.

Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul festivalului – 0722481419 sau prin internet la adresa de email: asociatiaculturalastar@gmail.com ; WEB: www.asociatiaculturalastar.com

ORGANIZATORII FESTIVALULUI UREAZA

TUTUROR PARTICIPANTILOR MULT SUCCES !