April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Duelul Mini Vedetelor

REGULAMENT
Capitolul I. – Dispozitii generale
Art. 1. Festivalul National ”Duelul Mini Vedetelor” este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Belle Arti si VP Art Music Show srl in parteneriat cu Casa de cultura a Municipiului Codlea
Art. 2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si tinerilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti. De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.
Art. 3. Festivalul National ”Duelul Mini Vedetelor” Codlea 2022 Editia III este un eveniment care se va desfasura Sambata 28 Mai 2022 la Casa de cultura a Municipiului Codlea.

Capitolul II. – Conditii de participare

Art. 4. La festival vor participa mini vedete (copii si adolescenti) care s-au evidentiat prin rezultate exceptionale la manifestarile de gen.
Art. 5. Festivalul National ”Duelul Mini Vedetelor” este un eveniment anual care se desfasoara in 2 etape :

 • Faza de inscrieri direct in concurs
 • Faza finala – Concursul de interpretare
  Art. 6. Festivalul va fi structurat pe urmatoarele sectiuni si categori de varsta :

Sectiunea Interpretare Pop Romanesc
5 – 6 ani – 12 concurenti/ 7 – 8 ani – 12 concurenti
9 – 10 ani – 12 concurenti/ 11 – 12 ani – 12 concurenti
13 – 15 ani – 12 concurenti/ 16 – 18+ ani – 12 concurenti
Sectiunea Interpretare Pop International
5 – 6 ani – 12 concurenti/ 7 – 8 ani – 12 concurenti
9 – 10 ani – 12 concurenti/ 11 – 12 ani – 12 concurenti
13 – 15 ani – 12 concurenti/ 16 – 18+ ani – 12 concurenti
Sectiunea interpretare Muzica Europeana
La acesta sectiune se vor interpreta piese din repetoriul muzicii pop, intr-o limba europeana, alta decat engleza.
Sectiunea “In Memoriam”
La acesta sectiune se vor interpreta piese romanesti sau internationale din repertoriul artistilor “plecati la stele”
Sectiunea interpretare Muzica de film si Musical
La aceasta sectiune se vor interpreta piese din filme si productii de musical
Sectiunea interpretare Muzica Populara
La aceasta sectiune se vor interpreta piese de muzica populara, din repetoriul unor artisti consacrati, preluate cu respect pentru linia melodica si textul poetic, dar fara a imita, in stil propriu potrivit sensibilitatii fiecarui concurent.
Art. 7. In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc sau international.
Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.
Art. 8. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovarii, difuzarii. Aceasta implica si folosirea fotografiilor si a oricaror alte materiale audio si video facute la repetitii si în culise, de Asociatia Culturala Belle Arti.

Capitolul III. – Inscrierea direct in concurs

Art. 9. Pentru inscrierea direct in concurs, mini vedetele vor trimite urmatoarele materiale :

 • Fisa de inscriere
 • Copie certificat de nastere
 • 2 foto prim plan ( jpg )
 • 1 piese in format mp3, care va fi interpretata in concurs.
 • Copia taxei de concurs/ jurizare in valoare de 200 lei/ sectiune.
  Art. 10. Dosarul complet va fi trimis pe adresa de e-mail: duelul.minivedetelor@gmail.com pana pe data de 20 mai 2022.
  ART. 11. Contul in care se va depune taxa de participare: RO37BRDE441SV03688784410 Titular Asociatia Belle Arti Banca BRD
  IMPORTANT !!!
  Nr. maxim de concurenti inscrisi – 12/ grupa de varsta
  Modul de inscriere este “primul venit, primul servit”. In momentul primirii materialelor, un operator IT va posta pe site inscrierea concurentului. Dupa ocuparea celor 12 locuri, grupa este declarata inchisa.
  Se va mentiona pe copia chitantei, cu pixul, numele concurentului.
  Materialele trimise ptr. inscriere, precum si taxa de inscriere/ jurizare sunt nereturnabile.
  Capitolul IV. – Concursul

Art. 12. Pentru Sectiunea Pop Romanesc – Negativul (format mp3) unei piese din repertoriul romanesc, pe care concurentul o va interpreta in concurs.
Pentru Sectiunea Pop International – Negativul (format mp3) unei piese din repetoriul international, pe care concurentul o va interpreta in concurs.
Pentru Sectiunea “In Memoriam” – Negativul unei piese romanesti sau internationale din repertoriul unui artist ( solist, compozitor, textier) “plecat la stele”, pe care concurentul o va interpreta in concurs
Pentru Sectiunea Muzica Europeana – Negativul (format mp3) unei piese din repetoriul muzicii pop, intr-o limba europeana, alta decat engleza.
Pentru Sectiunea Muzica de film si Musical – Negativul (format mp3) unei piese de film sau musical.

Capitolul V. – Juriul

Art. 13. Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in Juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

Capitolul VI. – Jurizarea

Art. 14. Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, momentul piesei de show, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Art. 15. Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitatile 25/ 50/ 75
Art. 16. Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul va fi desemnat concurentul care obtine cele mai multe puncte in urma cumulării punctajelor acordate de Juriu.

Capitolul VII. – Premii

Art. 17. Se va acorda Marele Trofeu al Festivalului National de Muzica Pop ”Duelul Mini Vedetelor” (mini vedetei cu cea mai mare medie) In cazul unei egalitati, nota presedintelui juriului va decide castigatorul) – Trofeu + 1.000 lei
Art. 18. Se vor acorda Trofeele de Sectiune.
Art. 19. Se vor acorda Trofeele de Grupa.
Art. 20. Se vor acorda si Trofeele Belle Arti, Trofeul Presedintelui Juriului, Trofele juratilor, si Trofeul Directorului Festivalului.
Art. 21. Toti concurentii vor fi premiati.

Capitolul VIII. – Obligatiile participantilor

 • Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
 • Sa semneze contractele de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
 • Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
 • Nesemnarea declaratiei de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
 • Concurenții care vor intra în gala laureaților, nu au voie să lipsească la decernarea premiilor. Absența la decernare anulează premiul !!!
 • Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Capitolul IX. – Obligatiile organizatorilor

 • Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
 • Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
 • Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
 • Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
 • Organizatorii isi rezerva dreptul de a aduce modificari prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Dispozitii finale

 • Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
 • Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din
 • Contributii directe ale institutiilor partenere
 • Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii ( vouchere ) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
 • Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
 • Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
 • Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.

Informatii suplimentare, zilnic 10.00 – 20.00 la secretariatul Festivalului Tel. 0722.627.339