ASOCIAȚIA ”VERONICA FILIP” PIATRA NEAMȚ organizează FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ARTE ”MUGURI DE LUMINĂ”, ediția a IV-a, PIATRA NEAMȚ, 3 – 5 iunie 2022
Festivalul Internațional de Arte „Muguri de lumină” este avizat de Ministerul Educației Naționale cu nr. 36m/07.02.2017.
După o perioadă de 2 ani în care pandemia de COVID 19 a paralizat socializarea între oameni, dar în special între copii și tineri, dorim ca activitățile festivalului nostru să aducă zâmbetul și fericirea pe chipul acestora, prin întâlnirea fizică a concurenților. Vrem să facem cunoscute abilitățile și talentele tuturor copiilor și tinerilor care sunt la începutul drumului în viața artistică. Pentru toți acești copii și tineri este foarte importantă încrederea în sine și aprecierea celorlalți oameni ai societății noastre.
La concurs pot participa copii/tineri din unitățile școlare de stat și particulare, cluburi și asociații culturale din țară și străinătate.
Festivalul se va desfășura la sala”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț și
se va desfășura pe 10 secțiuni, astfel:
- Secțiunea ”Muzică ușoară” – piesele pot fi din diverse genuri muzicale: pop, disco, toate specifice vârstei copiilor participanți, din repertoriul românesc sau internațional. Această secțiune se va desfășura pe grupe de vârstă, astfel: grupa 5 – 7 ani, grupa 8 ani, grupa 9 ani, grupa 10 ani, grupa 11 ani, grupa 12 – 13 ani, grupa 14 – 17+ ani.
Organizatorii își rezervă dreptul de a reorganiza grupele de vârstă în funcție de înscrierile copiilor pentru a avantaja toți concurenții.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea, prezența scenică. - Secțiunea ”Muzică populară” – piesele trebuie să fie specifice vârstei, piese vesele și de joc, NU balade.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea. - Secțiunea ”Muzică etno-pop” – piesele trebuie să fie specifice vârstei și vesele. În cadrul acestei secțiuni pot fi interpretate numai prelucrări după piese din folclorul românesc/internațional. Costumul concurenților trebuie să conțină piese din costumul popular românesc/internațional.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea. - Secțiunea ”Copii speciali” – la această secțiune vor urca pe scenă copiii și tinerii cu cerințe educative speciale, care vor interpreta cântece, vor recita poezii, dialoguri, dansuri, etc., indiferent de vârsta acestora.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea. - Secțiunea ”Cine sunt eu ?” – Copiii vor imita diferiți artiști români și străini, interpretând o piesă din repertoriul acestora, cât și roluri din musical-uri, din filme de desene animate sau filme artistice, atât în limba română, cât și într-o limbă străină.
Se va juriza: acuratețea interpretării, imitarea costumului și a atitudinii artistului imitat. - Secțiunea ”Grupuri” – piesele pot fi din diverse genuri muzicale: muzică populară, pop, disco, etno, toate specifice vârstei copiilor. Grupul va fi compus din 2 – 4 copii. Înscrierea va fi făcută pe grup, de către profesorul îndrumător.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea, prezența scenică. - Secțiunea ”Mic și mare” – La această secțiune copiii vor urca pe scenă alaturi de un adult, de preferat părinte, bunic, unchi, vecin, profesor, etc
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea, prezența scenică. - Secțiunea ”Talent plus” – La această secțiune se vor putea înscrie concurenții care participă la cel puțin una din secțiunile muzicale, dar care au și alte talente, de ex.: dans sportiv, dans clasic, dans popular, muzică instrumentală, actorie, gimnastică, etc. Concurenții care vor participa la această secțiune vor fi însoțiți de maxim 1 – 3 coechipieri care îi vor sprijini în realizarea numărului artistic. Maxim 4 min.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea, prezența scenică. - Secțiunea ”Tribut Marcel Iorga” – la această secțiune vor fi interpretate compoziții ale regretatului compozitor și textier Marcel Iorga, indiferent de tema cântecului. Ne vom aminti cu drag și respect de minunatele compoziții ale maestrului Marcel Iorga, omul care a compus din suflet cântece pentru copii, dar și romanțe, cu care a luat nenumărate premii la concursuri de creație, cum ar fi ”Mamaia copiilor”, ”Crizantema de aur”, cât și la secțiunea ”Creația anului” din cadrul multor festivaluri.
Se va juriza: acuratețea interpretării, costumul, atitudinea, prezența scenică. - Secțiunea ”Artă fotografică – orașul meu” – elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal vor participa cu o fotografie din orașul nostru, Piatra Neamț, la expoziția – concurs. Tema de bază va fi ”Orașul meu – Perla Moldovei” pentru elevii din Piatra Neamț, iar pentru ceilalți concurenți fotografiile vor fi din orașele de unde vin. Lucrările se vor trimite prin poștă pe adresa Grădinița ”Veronica Filip”, str. Al.Lăpușneanu, nr. 19, Piatra Neamț și vor avea trecute pe spate datele participantului: nume și prenume, clasa, unitatea școlară, profesor îndrumător, până pe 15.05.2022. Evaluarea fotografiilor se va face în data de 2.06.2022 de către un juriu de specialitate. Concurenții vor primi diplomă. Dacă participanții sunt din alte orașe decât Piatra Neamț, vor trimite fotografiile în plic, alături de un plic auto adresat și timbrat, în care vor primi diploma. Concursul la această secțiune este fără taxă.
Se va juriza: claritatea imaginii, originalitatea, ingeniozitatea. Pozele pot fi realizate în toate anotimpurile anului, luând în considerare faptul că cei pasionați de arta fotografică au o arhivă personală.
ALTE MENȚIUNI:
La secțiunile 1,2,3,5,7,8,9 vor concura câte 10 copii, la secțiunea 4 vor participa câți concurenți se înscriu, la secțiunea 6 vor fi maxim 10 momente, iar la secțiunea 10 pot concura mai mulți participanți.
Durata pieselor muzicale nu trebuie să depășească 3,30 min., iar la secțiunea 8 nu trebuie să depășească 4 min.
Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.
Copiii/tinerii din afara țării pot concura on-line, iar aceștia vor primi diplome on-line. Participarea lor este fără taxă.
Se acordă TROFEUL ”MUGURI DE LUMINĂ”, ediția a IV a, 2022 concurentului care va obține cele mai mari note, indiferent de secțiunea la care participă.
Concurenții care participă la cel puțin 3 secțiuni pot candida la ”TROFEUL PRIETENIEI”.
Se acordă ”TROFEUL JUNIOR” concurentului cu cele mai mari note cu vârsta cuprinsă între 5 – 8 ani, ”TROFEUL 1 IUNIE” concurentului cu cele mai mari note cu vârsta cuprinsă între 9 – 13 ani și ”TROFEUL ADOLESCENȚA” concurentului cu cele mai mari note cu vârsta cuprinsă între 14 – 17 + ani. Ultimele 3 trofee se acordă concurenților indiferent de secțiunea muzicală la care participă.
Se acordă 1 Trofeu pentru fiecare secțiune/categorie și se multiplică premiile I, II, III și mențiunile.
Documentele pentru înscrierea copiilor la festival sunt:
a) Fișa de înscriere (în Fișa de înscriere se vor completa toate rubricile, acordându-se o atenție deosebită pentru: CNP-ul copilului și al părintelui/însoțitorului, numerelor de telefon ale părintelui și profesorului îndrumător);
b) Copie după Certificatul de naștere a concurentului (atenție deosebită la claritatea CNP -ului);
c) Poză individuală color, bust recentă (pentru Caietul program);
d) Poză de grup pentru secțiunea ”Grupuri”;
e) Negativul piesei, în format mp3 pentru secțiunile muzicale și dans;
f) Dovada achitării taxei de concurs.
Documentele necesare înscrierii la festival se vor trimite pe adresa de e-mail muguridelumina1@gmail.com, într-un singur mesaj, cu mențiunea ”Înscriere la Festivalul ul Muguri de lumină” și numele copilului până pe data de 15.05.2022.
Copiii participanți la festival vor primi cadouri cu ocazia petrecerii de 1 Iunie, care se va desfășura sâmbătă seara (4 iunie), începând cu orele 18.00, la Pensiunea ”Aurora”. La petrecere sunt invitați să se distreze toți concurenții festivalului. Copiii vor fi însoțiți de un adult. Pentru copii asigurăm meniul și cadoul. Însoțitorii își vor plăti consumația.
Bineînțeles că de la petrecere nu va lipsi tortul festivalului, muzica și animatorul, care vor fi bucuria copiilor.
NOTĂ: A. Documentele necesare înscrierii la festival se vor trimite pe adresa de e-mail muguridelumina1@gmail.com, într-un singur mesaj.
B. Copiii pot participa la mai multe secțiuni, dar pentru fiecare secțiune vor completa o fișă de înscriere separată, astfel: atâtea fișe de înscriere la câte secțiuni participă copilul, iar celelalte documente necesare o singură dată, toate într-un singur mesaj;
C. Pentru secțiunea ”Cine sunt eu ?”, odată cu înscrierea în concurs, se va trimite și videoclipul interpretului original.
D. Decizia juriului este definitivă. Taxele nu se returneaza dacă un concurent nu se prezintă la data la care trebuie să participe la festival.
DETALII LOGISTICE
- La înscrierea pentru participarea concurentului la o singură secțiune taxa este de 280 lei / participant.
- Concurenții care doresc să se înscrie la mai multe secțiuni, vor achita 280 lei pentru prima secțiune și câte 100 lei pentru fiecare din celelalte secțiuni.
- Concurențiii care vor să candideze la ”TROFEUL PRIETENIEI” (participă la 3 secțiuni) vor achita 430 lei.
- Concurenții care vor participa doar la secțiunea ”Grupuri” vor achita 200 lei fiecare.
- Pentru Secțiunea ”Artă fotografică” nu se percepe taxă.
- Taxele se vor depune în contul Asociației ”Veronica Filip” RO52BRDE280SV52519822800 la BRD, cu mențiunea Festivalul ”Muguri de lumină” și numele copilului până pe 15.05.2022.
- Pentru concurenții din Piatra Neamț și zonă, este de preferat ca donațiile să fie depuse la d-na Elena Pandea (tel. 0743134014) pe care o găsiți de luni până vineri la Grădinița ”Veronica Filip”, Piatra Neamț, Str. Al. Lăpușneanu, nr. 19, pentru a evita taxele băncilor.
NOTĂ: Din taxa depusă de fiecare concurent, suma de 30 lei va fi folosită pentru a susține participarea la festival a concurenților din Ukraina și Moldova care vor participa la festival.
Pentru acest gest, mulțumim pentru implicare și sprijin celorlalți concurenți!
Viața nu stă în loc și TOȚI copiii și tinerii trebuie să aibă șanse egale!
More Stories
Voce de Artist
Festivalul The Best Voice