April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

”Mihaela Runceanu – Pentru voi muguri noi”

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE MUZICA USOARA PENTRU COPII ŞI TINERET “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”
BUZĂU , ediţia a- IX-a, 14-15 IULIE 2022.

Capitolul I

Dispozitii generale.

Art. 1. Festivalul internaţional de muzică uşoară pentru copii şi tineret “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare artistică organizată de “ ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010” având în vedere participarea unui segment de populaţie ce se înscrie în contextul educaţiei pentru artă şi preţuirea ei .
Festivalul se va desfăşura în acest an, la aceasta a IX-a ediţie, sub genericul ” AICI ESTE TARA MEA SI NEAMUL MEU CEL ROMANESC”- uniti suntem mai puternici.

Art. 2. Scopul acestei manifestări artistice cu caracter competitiv îl constitue promovarea artei interpretative muzicale şi creaţiei la un nivel ridicat calitativ, descoperirea talentelor in rândul copiilor şi tineretului, pentru realizarea educaţiei lor moral – estetice, dezvoltarea imaginaţiei, a bunului gust, a respectului pentru valorile acestui gen de artă, eliminarea compromisurilor, imitaţiilor şi mediocrităţii. Se va urmări, deasemeni, dezvoltarea la copii şi tineri a spiritului de corectitudine, competiţie, prietenie şi fair-play în contextul întrecerilor între valori si a participarii copiilor si tinerilor cu dizabilităţi, a copiilor din străinătate şi din ţară- prin unire suntem mai puternici, oriunde, oricand si oricat.
Evidenţierea la tinerii interpreţi, mai ales la cei cu vârsta cuprinsă între 15- 25 ani şi mai mari, a educaţiei muzicale, a talentului de care dispun, într-un cadru organizat de concursuri muzicale destinate lor, dar şi a muncii didactice pe care o depun îndrumătorii acestor tineri. Manifestare artistica de o mare amploare menita sa constientizeze in randul tinerilor ca valorile culturale romanesti sunt cele mai de pret comori care asigura existenta si rezistenta Romaniei in lume
Continuarea dorinţei marii noastre artiste de a promova şi de a şlefui talentul muzical al noilor generaţii.

Art. 3. Festivalul Internaţional “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare culturală care se desfăşoară anual şi se organizează pe următoarele etape :

 • Faza de preselecţie-gratuit– perioada 15 iunie- 30 iunie 2022 cu rezultate pe 29-30 iunie 2022
  • Faza finală – perioada 1iulie – 10 iulie 2022, inscrieri pentru faza finala,
 • Perioada 14-15 iulie 2022 desfasurarea concursului, pe cele două secţiuni, copii cu vârste cuprinse între (5) 6-14 ani şi tineri cu vârste cuprinse între 15 – 25 ani , eveniment ce va avea loc în municipiul Buzău. Taxa de inscriere pentru finala la individual este de 150 lei iar pentru grupuri 75/membru de grup.
  Capitolul II.

Condiţii de participare.

Art. 4. La acest festival de muzică uşoară, pot participa copii şi tineri interpreţi, din ţară şi din străinătate, individual, dar şi grupuri de 2-5 membri pentru secţiunea SHOW, ai căror îndrumători şi părinţi consideră că au talent în arta interpretativă muzicală şi sunt pregătiţi să participe la acest gen de concurs.

Art. 5. Participanţii vor prezenta pentru preselecţie două melodii: o melodie din repertoriul românesc şi a doua melodie din repertoriul internaţional, muzică pentru copii (secţiunea copii) si tineret, prelucrări folclorice,
În vederea înscrierii pentru premiul “MIHAELA RUNCEANU”, recomandăm melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, cântate în limba română sau într-o limbă străină. Inscrierea pentru participarea la acest premiu va fi specificata in fisa de inscriere pentru finala.
5.1. Concursul de interpretare individuală se va desfăşura pe următoarele categorii de vârstă:
– Categoria copii : 4-6 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani;
– Categoria tineri: 15-17 ani, 18-25 ani.
5.2. Concurs interpretare SHOW: o singură categorie, unde participanţii vor interpreta un colaj sau melodii adecvate genului. Participantii la sectiunea show pot interpreta in colajul muzical melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, avand in acest fel posibilitatea de a candida pentru trofeul „Mihaela Runceanu”

Art. 6. Înscrierile la acest festival se fac în etapa de :

 • PRESELECŢIE – în perioada 15 iunie-30 iunie 2022, pe baza următoarelor materiale:
  a. Interpreţii individuali:
 • fişa de înscriere pentru preselecţie;
 • certificat de naştere copie
 • două pozitive ale melodiilor pe care doresc să le interpreteze, în format MP3.

Important!
Cei care la data preselecţiei nu au pozitive înregistrate pot să trimită un link youtube cu melodii postate recent.
b. Pentru secţiunea SHOW:

 • Fişa de înscriere pentru preselecţie;
 • Pozitivul melodiei sau colajului propus în format MP3; piesele nu pot depăţi 6 minute,
 • Fiecare concurent individual sau grup, va trimite CV-ul fiind necesar în fişa ce va fi expusă pe site în momentul afişării rezultatelor PRESELECŢIEI.
  *Concurenţii individuali pot participa şi la categoria SHOW!

Important!
Cei care nu au pozitive înregistrate recent, pot trimite si link-uri you tube cu piesele respective.
Preselecţia şi rezultatele preselecţiei se vor desfăşura in perioada 15-30 iunie 2022.

FAZA FINALĂ – in perioada 1 iulie -10 iulie 2022, inscriere pentru concurs, faza finala. Concurentii care au promovat în faza finală vor interpreta:
 pentru categoria copii, individual (6-8 ani, 9-11 ani, 12–14 ani) şi secţiunea SHOW, o piesă selecţionată de către juriul de specialitate din cele trimise pentru preselecţie, în limba română sau o limbă străină, categorii cu numai 10 locuri fiecare.
 pentru categoria tineri (15-17 ani si 18 -25 ani) două piese ,din care una obligatoriu din repertoriul romanesc. Pentru aceasta categorie sunt numai 15 locuri. Este foarte importanta inregistrarea pozitivelor transmise pentru preselectie, deoarece la fiecare grupa de varsta este un numar limitat de locuri. Interpretarea acestor doua melodii se va face cu Band-ul contractat al festivalului, iar in situatia nerealizarii acestui contract se vor interpreta pe negativele trimise de concurenti. Cocurentii inscrisi pentru trofeul „Mihaela Runceanu”vor prezenta obligatoriu o melodie din repertoriul artistei.
Înscrierile pentru faza finală se fac pe baza următoarelor materiale:
• Fişă de înscriere în festival,
• 2 fotografii in format jpg, pentru prezentarea lor in revista festivalului
• Negativele in format wav, a melodiilor aprobate de juriu de preselecţie pentru concurs; durata maxima 3,30 minute fiecare melodie, pentru individual şi 6 minute pentru show. Se admit şi excepţii ca durată.
• Copie taxa participare/donatie in valoare de 150 lei individual si 75 lei/membru grup, 30 euro / individual pentru participantii din afara. Taxa de participare va fi depusa in contul RO87RNCB0318031070000001.
• Acordul compozitorului, sau declaratie pe propria raspundere a tutorelui pentru melodiile prezentate în concurs.
* Pentru finală, fiecare grupă de vârstă va cuprinde 10 concurenţi la individual (si 15 pentru grupele 15-25 ani), iar secţiunea grupuri mici (2-5 membri) va cuprinde 5 formaţii.
Toate materialele vor fi trimise pe e- mail şi sunt nereturnabile.
ADRESA DE E- MAIL ESTE URMĂTOAREA :concurs@mugurinoi.ro
 Perioada de înscriere pentru preselecţie este 15 iunie-30 iunie 2022.
Preselecţia, ca jurizare, va avea loc în perioada 15-30 iunie 2022. Rezultatele vor fi afişate pe pe parcursul ultimelor doua zile ale preselectiei (29-30 iunie 2022). Subliniem importanta calitatii inregistrarilor pentru preselectie.
 Perioada de înscriere pentru finală : 1 iulie-10 iulie 2022
După această dată nu se mai primesc materiale, concurenţii calificaţi care nu şi-au completat dosarele de înscriere sunt descalificaţii, iar în concurs vor intra urmatorii concurenţi în ordinea mediilor.
 Concursul final se va desfasura in perioada 14-15 iulie 2022 . Asociatia pentru Tineret –Buzau 2010 a stabilit ca date de concurs final zilele de 16-17 iulie 2022, iar Gala de premiere in data de 15 iulie 2022, dupa amiaza incepand cu orele 16 . In situatia in care apar probleme cu aceste date , din partea coorganizatorilor locali ce se refera la modicarea acestor date, probleme legate de contextul pandemic sau a situatiei internationale, veti fi anuntati in timp util , dar nu in afara de perioada mai sus amintita.

 • Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi, sau de către comisia organizatorică.

Capitolul III.
Programul festivalului.

Art. 7. Festivalul se va desfăşura în perioada 14-15 iulie 2022 pe parcursul a doua zile, după un program bine stabilit de organizatori.

 • Gala de premiere şi recitaluri – 15 iulie 2022
 • Pentru concurenţii din ţară şi din străinătate, care sosesc în Buzău cu o zi înainte de începerea festivalului şi care solicită cazare, se asigură cazare şi masă în condiţiile ce se vor afişa pe site-ul festivalului cu o lună înainte de concurs (incepand cu data de 15 iunie 2022).
 • Programul festivalului va fi afişat cu trei zile inainte de festival
  şi va include la sfarsitul fiecarei zile de concurs, workshop-uri gratuite pentru participanti, sustinute de profesori, compozitori, coregrafi, momente distractive, concursul de miss şi mister, conferinţă de presă, spectacole conexe, la care vor participa toţi concurenţii ce se anunţă din timp pentru a putea fi incluşi în program, formaţii artistice din judeţul şi municipiul Buzău,– Buzău, elevi ai Liceului de artă din Buzău, Colegiul National Pedagogic dar şi din ţară şi străinătate expozitii de desene-pictura, concurs cu premii.

Art. 8. Din juriul festivalului vor face parte personalităţi marcante ale culturii şi muzicii din România şi din străinătate, compozitori textieri şi interpreţi, foşti colaboratori şi prieteni ai Mihaelei Runceanu, reprezentanţi ai partenerilor.
Criteriile de selecţie şi jurizare sunt:
a. Melodia să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (compoziţie orchestrală şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor. Profesorii coordonatori care nu ţin cont de acest punct din regulament vor suporta consecinţele care se răsfrâng de fapt în evaluarea concurenţilor.
b. Evoluţia să fie plăcută, fără emoţie şi disconfort, să conţină elemente originale şi să încânte publicul.
c. Participantul să dea dovadă de : claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie vocală foarte bune.
d. Să aibă un stil interpretativ specific vârstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului, dând dovadă de valoare interpretativă şi performanţe vocale.
e. Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei.
f. Se va depuncta vulgaritatea şi imitaţia.
g. Juriul poate admite în concurs coregrafii şi trupe proprii de dansatori, jurizarea în acest caz se va face pentru tot momentul în ansamblu asumat de concurent.
h. Deciziile juriului sunt irevocabile şi incontestabile

Art. 9. Participarea în jurii este remunerată prin convenţii civile, cuantumul fiind stabilit de organizatori în funcţie de etapa şi bugetul fiecărei ediţii.

Capitolul IV.
Premii si diplome.

Art.10. Pentru participanţii la fiecare secţiune de concurs se institute următoarele premii , care ca si numar vor fi:

 • Pentru individual : trofeul grupei, premiul 1, 2, 3 şi menţiuni la fiecare grupă de vârstă ( cate un trofeu de grupa, cate un premiu I, cate doua premii II si III si cate 3 mentiuni)
 • Pentru secţiune SHOW : premiul 1, 2, 3 şi menţiuni.
 • Se acordă “Trofeul festivalului” pentru fiecare secţiune, câte unul de fiecare secţiune: copii şi tineret, concurenţilor care au obţinut cea mai mare medie din concurs, în cadrul fiecărei secţiuni.
 • Premiul “Mihaela Runceanu” pentru cea mai buna interpretare a unei piese muzicale din repertoriul Mihaelei Runceanu, pentru toate secţiunile, indiferent de secţiunea şi categoria de vârstă, cu mentiunea ca participantii pentru acest premiu sunt primiti de la categoria de varsta 12-14 ani pana la varsta de 25 ani
 • Premiul de popularitate – se va acorda concurentului notat de juriul de specialitate cu nota cea mai mare:
 • Premiul pentru cel mai tânăr interpret;
  În afara premiilor stabilite în bani sau obiecte, se vor acorda în funcţie de posibilităţile financiare şi alte recompense sub forma premiilor speciale.

Capitolul V. Resurse umane, financiare, administrative.

Art. 11. Întreaga organizare a festivalului se desfăşoară sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecăruia.

Art. 12. Resursele financiare şi materialele necesare festivalului provin din:

 • contribuţii directe ale instituţiilor partenere,
 • sponsorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului sau diverse obiecte (aparatură, îmbrăcăminte, materiale, produse alimentare, rechizite şcolare, jucării, etc.) preluate pe bază de proces verbal de predare – primire

Art. 13. Organizarea preselecţiei precum şi acoperirea cheltuielilor prilejuite de aceasta, se fac în colaborare cu principalele instituţii organizatoare precum şi cu autorităţile locale.

Art. 14. Fiecare ediţie a Festivalului se bazează pe elaborarea unui plan de venituri şi cheltuieli realizat până cel târziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începînd cu primul trimestru al anului următor.
Informaţii suplimentare : zilnic între orele 10-18 la secretariatul Festivalului şi pe site-ul festivalului: www.mugurinoi.ro

Telefoane de contact:
0721017416- IOANA MIHALASCU
0721017371, 0765434476 – VIRGIL MIHALASCU

Coordonator de proiect,
Prof. Dr. IOANA MIHALAŞCU