April 14, 2024

Ghidul Festivalurilor

Platforma online de informare pentru participanții festivalurilor muzicale

Festivalul “Voci de Îngeri”

Regulament Festivalul – Concurs de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri

„VOCI DE ÎNGERI” Ediția a IV – a

25 –  27 Iunie  2021, Suceava

 Festivalul – Concurs de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri„VOCI DE ÎNGERI” este un concurs de interpretare care are ca scop promovarea creației și artei interpretative, descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați în interpretarea muzicii ușoare (pop) specifice vârstei, dezvoltarea spiritului de competiție și corectitudine între copii și tineri de vârste apropiate, dorindu-se a fi și prilej de bucurie, întâlnire, cunoaştere şi prietenie între participanţi.

Concursul de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „VOCI DE ÎNGERI” se adresează copiilor și tinerilor  din palatele și cluburile  copiilor, grădinițe, școli, licee, asociații culturale și școli private.

TERMENI ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE:

Concursul cuprinde următoarele secțiuni:

A). DEBUT

Pot participa copii si adolescenti care nu au mai participat în competiții LIVE și sunt la începutul studierii tehnicii vocale. La această secțiune, jurizarea va fi diferențiată față de celelalte secțiuni, va fi mai indulgentă pentru a încuraja concurenții debutanți. De aceea concurenții de la secțiunea DEBUT nu vor concura pentru MARELE TROFEU “VOCI DE ÎNGERI” și nici pentru trofeele Kids, Junior, Adolescent  și New Generation.

I.     Grupa 4 – 5 ani

II.    Grupa 6 – 7 ani

III.   Grupa 8 – 9 ani

IV.   Grupa 10 – 11 ani

V.    Grupa 12 – 13 ani

VI.   Grupa 14 – 15 ani

VII.  Grupa 16 – 17 ani

VIII.  Grupa 18 – 25 ani

În cazul în care la o anumită categorie de vârstă, nu sunt înscriși suficienți concurenți, organizatorii își rezervă dreptul de a comasa anumite grupe.

B). SOLIȘTI

I.     Grupa 4 – 5 ani

II.    Grupa 6 – 7 ani

III.   Grupa 8 – 9 ani

IV.   Grupa 10 – 11 ani

V.    Grupa 12 – 13 ani

VI.   Grupa 14 – 15 ani

VII.  Grupa 16 – 17 ani

VIII.  Grupa 18 – 25 ani

În cazul în care la o anumită categorie de vârstă, nu sunt înscriși suficienți concurenți, organizatorii își rezervă dreptul de a comasa anumite grupe.

C). GRUPURI  MICI (până la 4-5 membri).

Sectiunea ‘‘grupuri mici’’ va ramane valabilă doar dacă se vor inscrie în concurs minim 5 grupuri).

D). CREAȚIE (piese compuse în anul 2020-2021)

(Sectiunea  ‘‘creație” va ramane valabilă doar dacă se vor inscrie minim 5 piese).

INSRIEREA ÎN CONCURS:

Fiecare concurent va trimite, până la data de 6 Iunie 2021, pe adresa de e-mail romantic.art@yahoo.com, sau pe whatsApp la nr. de telefon  0740 382808, următoarele materiale:

 • fişa de înscriere în concurs completată și semnată cu pixul, care va conține toate datele solicitate de organizatori.
 • declarația pe propria răspundere in ceea ce priveste acordul de interpretare a piesei din concurs intre compozitor si interpret și consimțământul pentru prelucrarea datelor personale. (Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru drepturile de autor şi cele conexe ale  acestora, a melodiilor interpretate în concurs). Declaratia va fi completată și semnată de toți concurenții sau aparținătorii acestora indifirent daca interpretează piesă românească sau cover internațional deoarece fișa conține acest acord de consimțământ al folosirii datelor personale, a fotografiilor și filmărilor din concurs.
 • copie a certificatului de naştere / copia după cartea de identitate (după caz);
 • negativul piesei prezentate în concurs în format. mp3 nu wav, piesa poate fi atât din repertoriul românesc cât și din cel internațional.
 • O înregistrare video a piesei din concurs pentru preselectie (trimiteti o inregistrare cu telefonul de la ora de canto, a unei părți representative a melodiei de maxim 1 minut).
 • O fotografie prim plan (bust) clară, în format jpg;
 • Copia chitanței ce atestă achitarea donației de participare.

Aceasta trebuie depusă în contul RO32INGB0000999904634025  (Cont deschis la ING Bank – titular Morar Mihaela Gabriela), cu mențiunile „donație festival” Voci de Îngeri și „numele concurentului”.

Suma va fi utilizată exclusiv în scopul organizării festivalului (cazare, masa, transport, juriu, trofee, diplome, cupe și cadouri).

Certificatul de nastere sau cartea de identitate, fișa de inscriere, delclaratia și chitanța de donație se vor scana sau fotografía clar (să se vadă toate datele pentru ca urmează să fie tipărite).

Toate cele 7 materialele vor fi trimise împreună (toate o dată) într-un singur fisier arhivat, prin wetransfer, / separat, folder pentru fiecare concurent (pentru profesorii de canto), la adresa de e-mail romantic.art@yahoo.com sau pe whatsApp la nr. de telefon  0740 382808, menționând numele concurentului, vârsta, localitatea si sectiunea la care acesta participă. (Este foarte importantă această mențiune pentu a ști unde trebuie descarcate materialele și unde se incadrează concurentul ca și vârstă).  Cine trimite materialele pe e-mail nu mai trimite pe whats app și invers. Alegeti doar una din variante pentru a nu crea muncă în plus pentru organizator. Toata lumea va primi confirmare!

Dupa data de 6 IUNIE nu se mai primesc materiale !

Lista concurenților va fi afișată în data de 13 Iunie 2021 pe pagina de facebook a festivalului “VOCI DE ÎNGERI”.

Organizatorii își rezervă dreptul de a stabili numărul de concurenți admiși în concurs și  pot schimba grupele de vârsta în funcție de numarul concurenților înscriși.

DONAȚIE  DE PARTICIPARE:

250 RON – Soliști

200 RON – Debut

300 RON – Grupuri mici

300 RON – Creație

Dacă din motive neprevăzute care îl privesc, concurentul se retrage din concurs taxa de înscriere și materialele trimise nu vor mai fi restituite.

Dacă din motive neprevăzute, cauzate de criza sanitară festivalul va fi amânat, se va aștepta reprogramarea acestuia la o alta data comunicata din timp de organizator. Donația de participare  nu se restituie!

Concursul se va desfășura pe parcursul a 3 zile: 25, 26 si 27 iunie.

Programul și ordinea intrării în concurs vor fi afișate în timp util pe pagina de facebook a festivalului www.facebook.com/Festivalul-Voci-de-Ingeri

În deschiderea Galelor de Premiere vor evolua în concert artiști de prestigiu care vor avea și calitatea de  jurați în cadrul Festivalului.

JURIUL:

Juriul va fi compus din nume prestigioase din domeniul muzicii uşoare şi a culturii romaneşti (compozitori, artiști interpreți, oameni de radio și profesori de muzică).

Criteriile de jurizare vor fi în funcție de: intonație, dicție, ritm, impresie artistică, mișcare scenică, vestimentație și atitudine. Deciziile juriului sunt irevocabile și nu pot fi contestate.

PREMII ACORDATE:

 • Marele Trofeu “VOCI DE ÎNGERI”
 • Trofeul Debut
 • Trofeul Kids
 • Trofeul Junior
 • Trofeul Adolescent
 • Trofeul New Generation
 • Pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă din concurs vor fi acordate premii în ordinea mediilor si notelor acordate de juriu, trofeul secțiunii, trofeul categoriei de vârstă, premiile I, II, III, mențiuni și premii speciale.
 • Profesorii coordonatori vor primi diplome de excelență care vor fi afișate după concurs pe pagina de facebook a festivalului.

Organizatorul îşi va rezerva dreptul, ca în caz de punctaje egale să dubleze premiile.

Trofeul ”Voci de Îngeri” va fi acordat unui singur concurent de la secțiunea SOLIȘTI care a obţinut punctajul cel mai mare din concurs, indiferent de grupa de vârstă. Dacă nici un concurent nu va obține punctajul de minim nota 9, Marele trofeu „Voci de Îngeri” NU VA FI ACORDAT!

Castigatorul trofeului ”Voci de Îngeri” nu va mai putea participa pe viitor decât ca invitat special al festivalului.


Concurenții au obligația să se prezinte la premiere în ținuta în care au evoluat în concurs.

Vârsta împlinită de concurent la data desfăşurării concursului va stabili categoria din care acesta va face parte, iar intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică (dupa nume).

Concurenții, părinții acestora, profesorii, nu au voie să abordeze membrii juriului, inainte, pe parcursul și după terminarea concursului și sunt rugați să aibă un comportament și un limbaj decent în spațiul de desfășurare a concursului.

Concursul se va desfășura în condiții de maximă siguranță, se vor respecta normele sanitare care vor fi impuse de situația COVID 19 la data desfășurării evenimentului. După evoluția în concurs a fiecărei categorii de vârstă sala va fi eliberată pentru a face loc următoarei grupe din concurs și pentru a nu aglomera sala de spectacol.

În cazul apariției unor modificări ale regulamentului, cât si alte detalii ce privesc organizarea festivalului, detalii despre posibilități de cazare, etc, vor fi comunicate în timp util pe pagina de facebook  www.facebook.com/Festivalul-Voci-de-Ingeri

Evenimentul va fi transmis LIVE pe pagina de facebook a festivalului iar după eveniment vor fi publicate și fotografiile din timpul evoluției fiecărui copil.

Vă invităm așadar să ne vizitați pagina, să ne dați un #like & #share pentru a informa căt mai mulți copii talentați, doritori să participe la Festivalul „VOCI DE INGERI”.

VĂ MULȚUMIM ȘI VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG ÎN BUCOVINA, LA SUCEAVA, CHIAR DE ZILELE ORAȘULUI (24-27 IUNIE) DE SÎNZIENE!

 MULT SUCCES TUTUROR CONCURENȚILOR!

Organizator Festival: Asociația Culturală Romantic ART

Director festival, prof. Gabriela Morar, tel: 0740 382808

Fișa de înscriere